Sporttörténelmet írtak a teniszezők

A Jászberényi CO-OP Star TE sportolói átírták városunk teniszezőinek sporttörténelmét, hiszen először szerepelhet Jászberény teniszcsapata az OB2-es bajnokságban a következő idényben.

A CO-OP Star teniszezői egy jól átgondolt stratégiával valósították meg tervüket. Öt évvel ezelőtt létrehoztak egy teniszcsapatot, és szép lassan, tervszerűen menetelve odajutottak, hogy 2017-ben már a 2. vonalában képviselhetik városunkat.

Az első szezont természetesen a megyei bajnokságban kezdték, ahonnan egyből feljutottak az Országos Bajnokság 3. osztályába. Ott az első évben a 4.helyen végeztek, a másodikban vi-szont már a képzeletbeli dobogó 3. helyét foglalták el. A tavalyi évben aztán ezt is felülírták és már a 2. helyen végeztek a harmadik vonalban. Dancsó Márk a csapat egyik tehetséges fiatal játékosa szerint a csapattagok nagy elszántsága hozta meg az újabb sikert.

– Éreztük, hogy idén még erősebbek vagyunk és tovább tudjuk fokozni eddigi teljesítményünket. Így is lett. Óriási meneteléssel megnyertük az OB3 H csoportját és nem csak, hogy meg-nyertük hanem mindezt veretlenül tettük. Mind a 12 meccsünk után, győztesen hagytuk el a pályát. Hab a tortán, hogy mindezt egy igen kiemelkedő 91-17-es meccsaránnyal értük el. Ez az egész OB3-mas mezőnyben a legerősebb mutató, amire nagyon büszkék vagyunk.

A teniszcsapat kapitánya Sződi Szabolcs pedig azt tette hozzá, hogy nagyon jól sikerült az utánpótlás nevelés. Indítottunk egy megyei gárdát is, hogy a fiatalok ott edződjenek. Úgy néz ki, hogy ez az elgondolásunk is bevált, hiszen a fiatal teniszezők most kezdenek beérni és kezd,átbilleni a mérleg nyelve a javukra a csapatösszeállítást illetően. Ez pedig záloga lehet a további sikereknek.

– Jövőre egy osztállyal feljebb, az OB2-ben fogjuk képviselni Jászberény, ahol nem titkolt célunk egy dobogós helyezés elérése. Természetesen egy újabb bajnoki címet is szívesen ven-nénk. – tette hozzá Dancsó Márk mosolyogva.

A bajnokcsapat tagjai:Bartóki József, Bábosik Bence,Borbély Dominik, Dancsó Bálint,Dancsó Márk,Dán Gyula, Koczka Patrik,Lőrincz Csaba és Sződi Szabolcs.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?