NEM a kényszerbetelepítésre

Kedden 13 órára, a Képviselői irodába várta a sajtó munkatársait Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője, ahol a kényszerbetelepítésre vonatkozó szavazás jelentőségére hívta fel a figyelmet.

„Meggyőződésem szerint nagyon fontos és komoly súlya van a mai sajtótájékoztatónak és az elkövetkező közel egy hónapnak” – hangsúlyozta Pócs János a tájékoztató nyitó gondolataiban. A médián keresztül felhívta a lakosság figyelmét, hogy minél többen vegyenek részt az október másodikai történelmi jelentőségű népszavazáson és ott voksoljanak nemmel.  Ez a véleménynyilvánítás nem pártpolitikáról, hanem a családokról, a gyermekeinkről, a jövőnkről szól – húzta alá a képviselő. „Amennyiben másodikán nemmel szavazunk, akkor reményeink szerint a következő generáció életét tesszük szebbé, jobbá, nyugodtabbá és biztonságosabbá. Ez a népszavazás évtizedekre meghatározza Magyarország sorsát.” A képviselő tájékoztatott, hogy brüsszeli számítások szerint minden ezer emberre négy migráns jut. A családegyesítések és a várhatóan magas születésszám révén néhány éven belül ez a szám akár meg is triplázódhat. Akik letelepedtek, azokat visszaküldeni nem lehet.

„Természetesen a menekültekkel együttérzést tanúsítunk, de a felelősség mégis azoké, akik elküldték, akik befogadták őket, és akik hirdetik, hogy Európa tárt karokkal várja, befogadja őket.” Fél évvel ezelőtt, a népszavazás lehetőségéért az országban a negyedik legtöbbet, 29 000 aláírást gyűjtött a Jászság. A határon épülő kerítések, a közbiztonság megerősítése mind a magyarok, köztük a jászok adóforintjaiból épülnek.

„Szeretnénk ezt a folyamatot, megfékezni, véglegesen megállítani. Ehhez kell, hogy október 2-án, minél többen jöjjenek el és szavazzanak nemmel a kényszerbetelepítésre.”

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?