Matek tábor

Az idei matematika tábor kicsit más volt az előzőekhez képest. Most nem vettük birtokunkba a kollégium épülettét esténként, hanem minden délután haza mentünk, és a reggel nyolc órakor kezdődő matematika órákra visszatértünk.

Nyolc nagy gimnazista és két tanárunk voltak a tábor résztvevői. A délelőtti foglalkozásokat Kocsis Tihamér tanár úr tartotta nagyon szépen felépítve. Itt láthattuk a geometria, kombinatorika, számelmélet rendkívül szoros kapcsolatát és élveztük, hogy az egyetemi szintű gondolkodást is fel tudjuk használni feladataink megoldásához. A tízórai szünetben evésen kívül még beszélgettünk, csocsóztunk, és kipróbáltuk a különféle, ötletes logikai játékokat is. Délben véget ért az oktatás és miután megebédeltünk, indult a nagy játék. Elfoglaltuk a tornatermet, és elkezdtünk röpizni. Mindenki olyan jól érezte magát, és úgy belejött a játékba, hogy szinte észre sem vettük az idő múlását.

Másnap reggel megint új dolgokat tanulhattunk az órán, amit megint mindenki értett és élvezett. Délben pizzát rendeltünk. Délután a röpizés helyett a jászapáti strandon múlattuk az időt. Ott is nagyon jól éreztük magunkat. Sokat játszottunk és nevettünk. A harmadik nap hasonló volt az elsőhöz, csak most délután még métáztunk is. Persze a mindenki által kedvelt röpi sem maradhatott el.

A következő nap délután kirándulni mentünk a Szalajka-völgybe. Túránk során megnéztük a patakban úszkáló pisztrángokat, a szarvasokat, a pisztrángnevelőt, a Fátyol-vízesést és az ősember barlangot is. Visszafelé megálltunk Egerben pizzázni és sétálni. Megcsodálhattuk az éjszakai Dobó-teret, és a belvárost is. A késői haza érkezés miatt, a pénteki program egy órával később kezdődött, így mindenki ki tudta magát aludni a versenyre. A feladatsorban olyan feladatok szerepeltek, amelyeket a héten megszerzett tudásunkkal meg tudtunk oldani. Helyezéstől függetlenül mindenki nyert, hiszen nagyon szép eredmények születtek. Nyereményt is kapott mindenki, mégpedig olyan játékokat, amikkel a tábor során megismerkedtünk.

Mivel a röplabda mindannyiunk szívéhez nőtt, ezért egy búcsúmérkőzés nem maradhatott el.

A tábor végén kellően elfáradva, de élményekkel és sok új tudással eltelve térhettünk haza. Tábort az idén is Réz István tanár úr és felesége szervezte. A tábort önzetlenül támogatták, amit nagyon köszönünk:  Jász- Sütőház Sütőipari Kft., Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft., Pócs János országgyűlési képviselő, Mihályi Anikó, Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium.

Vélemény, hozzászólás?