Kezdődik az új színházi évad

Egy hely, ahol megfér egymás mellett a színházi előadás, a kortárs tánc, a bábszínház, a performansz, a cirkusz, és mindezen műfajok közönsége.

Egy hely, ahol a gyanútlan színházlátogató az előadás szereplőjévé válhat, a színészek pedig karnyújtásnyira játszanak a közönségtől. Egy hely, amely az elmúlt hét év alatt 180 társulat, előadó 239 különböző előadásának 414 alkalommal adott teret.

Ez a hely a Főnix Fészek Műhelyház, amely nyolcadik évadát kezdi. Nagy változás, hogy új, kényelmes székekben foglalhatunk majd helyet, ami jobb rálátást biztosít a színpadra. Az ország egyetlen egész évben működő vidéki befogadó színházában látható előadások nívósak és értékes szórakozást nyújtanak – és ez ősszel sem lesz másképp.

Díva, bohóc, ember és színésznő. Hernádi Judit, aki egy slágert választott élete mottójának, önálló esten dalolja el eddigi életét. Fiatalság, szerelem, férfiak, gyermek és karrier – nem marad ki semmi.

Benedek Elek, a „nagy mesemondó”születésnapja alkalmából érkezik Fabók Mariann vásári bábszínháza. Az ízes székely nyelvezet, az egyszemélyes, mégis mozgalmas és vidám színészi megformálás varázslatos hatással lesz gyermekre felnőttre egyaránt.

Berecz András medvebőrbe, filemile tollba bújva, brummogva, csipogva, eget-földet szántva éli át a testvérszeretet és testvérgyűlölet mitikus állapotait, Láttam a holdat előttem című előadásában.

Rendkívül virtuóz táncukkal újra itt lesznek a Fricska táncegyüttes. Erdélyi és cigány táncok hagyományos elemeit felhasználva a fiúk pillanatnyilag a világ leggyorsabb néptáncosai.

Szabad a belépés, a Főnix Fészek Műhelyház nyitva áll. Itt a szó szájtól szájig, a tekintet szemtől szemig, a mozdulat kéztől kézig, testtől testig hatol. Fenébe a kütyükkel és a számítógépekkel, menjünk színházba, foglaljuk el a székeket, hallgassuk a szavakat, és nézzük az élő történeteket. Itt van a színház, ne becsüljük le, ne hagyjuk ki rohanó életünkből.

Programajánló:

Szeptember 22-én 18.30 órakor: Hernádi Judit

Szeptember 28-án 11 órakor: Fabók Mariann Bábszínháza

Október 6-án 18.30 órakor : Berecz András

Október 13-án 18.30 órakor Fricska Táncegyüttes

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?