Varázslatok árnyjátékában

Augusztus 20-án délután a családi programoké volt a főszerep a Szentháromság téri parkban és a főtéren. Részt vehettünk vásári vigadalmon, hallgathattunk varázslatos koncerteket, láthattunk mesés tűzijátékot és együtt rophattuk hajnalig az utcabálon.

Délután két órától színes programokkal, vásári forgataggal, frissen készült ételekkel, hűs italokkal várták a város lakóit a Szentháromság téri parkban és a főtéren. A nyár végi hőségben jól esett behúzódni a dús lombok alá, ahol négy órától a DuoTrio, a Dévaj utcai színház művészei szórakoztatták a legkisebbeket Vásári komédiák című műsorszámukkal. A gólyalábas artista lány és a kaméleonként átváltozó komédiás azonnal megragadta a kicsik figyelmét és szívesen szálltak be a közös játékba. Még az az apuka is, aki bátorsága jutalmául folyékony kenyeret kapott éhségűzőként és frissítőként. A komikusokat a Csörömpölő Zenekar váltotta a színpadon, akik nyári vigasságot idéztek a táncoslábú csemeték rögtönzött koreográfiájához.

IMG_3116

A kenyérkészítés fortélyait mutatták be a Birinyi Rozsdás Pengék Baráti Társaság tagjai, akik a gyermekek nyelvén, de archaikus módon mesélték el és mutatták meg, hogyan lesz a búzakalászból kenyér. A Jászberényi Városi Könyvtár munkatársainak jóvoltából a Kultúrzugban rejtvényekkel, fejtörőkkel várták a kicsiket és nagyokat egyaránt, de volt könyvturkáló és gazdagon felszerelt játszóház is.

Sokak figyelmét felkeltette a Szentháromság tér sarkán álló, a Szent Koronát megformázó installáció, amely Tukacs Roland pékmester keze munkáját dicséri. A látványos alkotás mellett kevesen mentek el egy-egy fotó, vagy szelfi készítése nélkül.

IMG_3141

Az esti programok a főtéri színpadon folytatódtak, a Telstar Guitar Band Shadows magic című koncertjével. A gitárvarázslat fél kilenctől mozivarázslattá változott, amikor a Szolnoki Szimfonikus mutatták be Cinemagic – Mozivarázs című műsorukat. A hatalmas tömeget vonzó koncerten neves filmek betétdalai szólaltak meg professzionális előadásban, háttérben az aktuális filmből kiragadott látványos kockákkal. A zenekart Izaki Maszahiro dirigálta, akit nem véletlenül üdvözölt a közönség vastapssal, a koncert folyamán több ízben is. Az est sztárvendége volt St. Martin szaxofonművész, aki néhány melódia erejéig csatlakozott a zenekarhoz.

A magával ragadó koncertet és az ünnepnapot méltó módon tűzijáték koronázta meg, majd hajnalig tartó retro disco és utcabál következett.

IMG_3361

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?