Továbbra sem megy hazai pályán

A 3. fordulón vannak túl a labdarúgó NB III-ban a futballcsapatok. A jászberényi gárda hazai pályán fogadta az MTK „fiókcsapatát” és hasonlóan az első fordulóhoz ismét döntetlent játszott, azonban ezúttal nem esett gól a mérkőzésen.

Az első félidőben elég kevés helyzet adódott, jobbára a mezőnyben folyt a játék. A vendégek a 19. percben egy 20 méteres lövéssel veszélyeztettek, ami elkerülte a berényi kapu bal oldalát. Míg a JFC legnagyobb lehetősége Herczeg jobbösszekötő helyéről leadott kísérlete volt, amibe jól kapott bele a fővárosiak kapusa, majd a védők felszabadítottak. Reális volt a félidei eredmény.

A második játékrész első felében a fiatalokból álló vendégek kezdtek dominálni, előbb a 64. percben bravúrt kellett bemutatnia az ugyancsak fiatal berényi kapuvédőnek Menczeles Ivánnak. Rá két percre pedig egy támadáson belül kétszer kellett mindezt megismételnie. A hazai alakulat az utolsó negyedórában tudott fölényt és egy-két helyzetet kialakítani. A legnagyobbnál, a 77. percben Mile egy lepattanóból 8 méterről célozta meg a bal alsó sarkot, ám egy vendégvédő kisegítette kapusát, és szögletre tisztázott. A 80. percben Menczeles lábbal védett egy újabb ziccert. Újabb nagy lehetőség már nem adódott, így a második hazai találkozó is döntetlenre végződött.

Jászberényi FC – MTK Budapest II. 0-0

JFC: Menczeles Iván – Marcsek Ákos, Hevesi-Tóth Tamás, Mile Krisztián, Sorecz Szabolcs – Tisza Kálmán (Lékó Gergő) – Herczeg László, Ulvicki Mihály, Kis Róbert (Bojtor László), Birtalan János – Hamar Ádám (Igor Nyicsenko).

Összességében elmondható, hogy a helyzetek száma alapján inkább az MTK állt közelebb a győzelemhez, berényi oldalról ismét csalódást hozott a mutatott játék. Egyetlen pozitív hozadéka a találkozónak, hogy a veretlenség megmaradt, de ezzel együtt is visszacsúsztunk a 6. helyre. A következő szombaton, a 4 pontot jegyző Hajdúböszörmény vendége lesz az 5 pontos jászberényi futballcsapat.

Szőrös Zoltán

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?