Remekeltek terepen

Az elmúlt hétvégén az Eger melletti Felsőtárkány adott otthont a tereptriatlon Országos Bajnokságnak és a Bükk Kupa Terepfutóversenynek. Az egri triatlonosok által szervezett terepverseny gyökerei negyedszázados múltra tekintenek vissza, ezzel legrégebbiek az országban, sőt a világon is.

A Bükk fantasztikus környezetében megrendezett versenyen az ország legjobbjai között több Európa- és Világbajnok is rajthoz ált. A Szikla-forrás tó igen hideg vizében leküzdött úszás (500 m) után, a kerékpározás (15 km) és futás (7 km) útvonala is sok technikás helyet érintett a közeli dombokon. A Jászberényi Triatlon Egyesület felnőtt versenyzői közül Szöllősi Boglárka országos bajnoki címet szerzett a felnőttek mezőnyében, a nők abszolút versenyében második helyen ért célba. A nap folyamán gyerekversenyre is sor került, a korosztályoknak megfelelő távon (70m-3,5km-1km) állhattak rajthoz a jövő reménységei. A jászberényi utánpótlás triatlonosok közül Vincze Ákos megszerezte az abszolút első helyezést és így serdülő korosztályban is arany érmet szerzett. Balla Fanni újonc 1 kategóriában győzött a lányok között.

A Bükk Kupa Terepfutóverseny hosszú, kegyetlen emelkedőivel, garantáltan érdekes és nehéz terepet kínált az indulóknak. Az inkább síkvidéki versenyekhez szokott jászberényi futóknak mégis remek eredményeket sikerült elérni. Terep félmaratonon Notheisz János abszolút első helyen ért célba, ezzel a felnőtt kategóriát is nyerte. Ugyanitt a nőknél Demeter Mónika második helyen futott be. A fiatalok közül 7 km-es távon ifi lányoknál Notheisz Janka győzött, a második helyen Pál Dalma Zoé ért célba. Vincze Ákosnak itt is sikerült dobogóra állnia, a harmadik helyet sikerült megszerezni az ifik között.

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?