Táncos romantika esőben

Egy romantikus szerelmi drámát láthatott csütörtök este a Szabadtéri Színpad közönsége az ExperiDance társulat előadásában.

A Fergeteges – A királyné, a gróf és a cigánylány című táncszínház Erzsébet királyné és Andrássy gróf soha be nem teljesedett szerelmét meséli el a tánc nyelvén, melyhez a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái festettek muzsikát. A zenéhez csatlakoztak az égiek is, mert a szűnni nem akaró eső szorgosan verte az ütemet a színpad tetőzetén az édes-bús történet kíséreteképp.

A királyi házban történt románc szerint Sissi és a jóképű magyar gróf plátói vonzalmának útvesztőin való tévelygést a király, I. Ferenc és egy szépséges cigánylány évődése bonyolítja. A színpad deszkái szinte izzottak a művészek táncban kifejezett érzelmeitől és a virtuóz muzsikától. A mozdulatok és a zene nyelvén átélhettük a szerelem húrjainak megannyi rezdülését, a vonzalom, a féltékenység, a perzselő vágyak, a másik hiányából fakadó szomorúság és az érintés öröme érzékelhetővé vált a kulisszák előtt.

Igaz, mi berényiek kissé el vagyunk kényeztetve táncos produkciókkal, de mint azt a teltház bizonyítja, szeretjük a műfajt. A valóban fergeteges, sokszor akrobatikus táncokkal és humorral is tűzdelt produkciót vastapssal jutalmazta a közönség. Bár az eső az előadás végére abbamaradt, a publikum nehezen hagyta el a széksorokat, inkább újra és újra visszatapsolta a fülbemászó muzsikát produkáló zenészeket és a fantasztikusan tehetséges táncosokat.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?