Vidám megpróbáltatás

A 26. Art Camp Nemzetközi Művészeti Szimpózium keretében adott koncertet augusztus 9-én este, a mozi galériáján a Tapasztalt Ecsetek.

A Wahorn András – egykori legendás A.E. Bizottság alapítója – által vezetett formációban idősebb festőművészek zenélnek. Valamilyen Valamik lemezük bemutatója, annak zenei anyaga vidám megpróbáltatást ígért. A hosszúra nyúlt előkészületek, a komótos beállás próbára tette a közönséget. De akár lassú kezdésként is hozzá állhatott a látott és hallottakhoz. A fúziós, sokszor szabad elemeket ötvöző jazz és kortárs zene határain lavírozott a csapat. A rézfúvós hangszerekből előtörő sikolyok, körkörös basszustémák és a diszkrét gitár recegtetés, egyszóval a zenei kavalkád tökéletesen feszültségoldó volt.

Közben Mariai Judit is létrára mászott. Nehéz megállapítani, hogy az extravagáns hölgy valóban a zenekarról akart e fotókat készíteni, vagy csak szimplán ellopta a figyelmünket, de kétségtelenül a show részévé vált. Komplex kulturális előadást kaptunk mindenekelőtt. Nem szórakoztak, nagyon figyeltek, mert kaland zenét játszottak. A kalandozás nem szórakozás, mint tudjuk, de nagyon szórakoztató hallgatni, nézni. Felfedezésre indultunk minden zeneszám alkalmával az ismeretlenbe. Ezt tapasztalhatta, aki eljött, és bánhatja, aki nem.

Fotó: www.alomgyarfotostudio.hu

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?