Az Együtt-Értünk Egyesület gyermektábora

Az Együtt-Értünk Egyesület pályázati forrásból egyhetes napközis tábort szervezett huszonöt hátrányos helyzetű, Jászságban élő kisiskolás részére. A gyerekek így legalább a nyári szünetük e rövid idejét hasznosan, tartalmasan és megfelelő felügyelet mellett töltötték.

A tábornak a jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium adott otthont július 4. és 8. között. A gyermekekkel való foglalkozásban, és a tervezett programok lebonyolításában nagy segítségünkre volt az 50 órás közösségi szolgálat keretében résztvevő, 5 fő, 9. osztályos tettre kész középiskolás fiatal. A hétfői közösségépítő, ismerkedős, játékos tevékenységekkel telt nap után kedden délelőtt a gyermekek egy kedves animációs családi filmet nézhettek meg a Lehel Film-Színházban, mely 3D-s minőségben külön szórakoztató volt számukra.

Ezt követően a délután a közös játék, sportolás, egészséges életmód, és az egészséges táplálkozás jegyében telt. A szerdai Jászberényi Lehel Uszodában töltött strandolás után csütörtökön a Jászberényi Állat és Növénykertben jártunk a gyerekekkel. Az állatokkal és a természettel való ismerkedés és a látványetetések élményei után a délután kötetlen játékkal, közös petángozással, kézműveskedéssel, rajzolással telt. Pénteken egy nagy kirándulással és túrázással zártuk a programsorozatot a Rám-szakadéknál, ahol a különleges túraútvonallal való küzdelem rendkívüli fáradságát a táj szépsége feledtette.

A Tesco-Global Zrt. által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű programon a vásárlói szavazás által 400 000 Ft összegű támogatásból valósulhatott meg az egyhetes napközis tábor, 25 hátrányos helyzetű Jászságban élő kisiskolás részére. Ezúton is szeretnénk hálánkat és köszönetünket ismételten kifejezni mindazok számára, akik lehetővé tették és hozzájárultak – bármi módon – a pályázaton való sikeres részvételünkhöz, a támogatás elnyeréséhez, továbbá a gyermektábor megvalósításához!

 

Együtt-Értünk Egyesület

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?