Döntetlennel kezdődött a fociidény

Ezúttal igen korán, már augusztus első hétvégéjén kezdetét vette a pontvadászat a labdarúgó NB III-ban is. A korai kezdet érthető, hiszen ezúttal 18 csapat vetélkedik egymással a harmadik vonalban.

Egy-egy idénykezdetet mindig nagy figyelem kísér, a szurkolók kíváncsiak, hogy melyik csapat milyen erőt képvisel, kik számítanak új igazolásnak egy adott klubnál. A berényi focicsapat most szombati ellenfelénél, azaz az egykori NB I-es REAC csapatánál a jászberényi Pesti Dávid volt felfedezhető a városi stadionban. A mieinknél pedig a már korábban beharangozott játékosokkal megerősített együttes futott ki a gyepre. Jó tíz percig „ismerkedett” egymással a két gárda, aztán a vendégek két nagy helyzete következett, majd a harmadikból Kollár Zsolt védhetetlen szabadrúgás gólja a jobb felsőbe, 0-1. Nyolc perc elteltével egyenlíthettek volna Gelei Károly legényei, Hamar egy „forintos labdával” kiugrott, de mellé durrantott. A félidő vége előtt a vendégek borzolták a kedélyeket. Egy szögletet követően a beívelt labdát kapura fejelték, de szerencsére a felső kapufán csattant a játékszer.

A második játékrészre elszántabb, harcosabb berényi gárda érkezett a focipályára. Beszorították ellenfelüket, ami – kis szerencsével ugyan –, de gólt eredményezett. Egy szögletből történő beívelést Mile csúsztatott kapura és a labda a jobb kapufa „tövében” kötött ki, ahová Hamar Ádám időben érkezett és kiegyenlített, 1-1. Továbbra is a berényi gárda dominált. Herczeg oldalról leadott lövése kipattant, de társai lemaradtak, így nem sikerült a vezetést megszerezni. A hosszabbításban még egy lehetőség adódott, de Hevesi-Tóth fejese mintegy húsz centivel elszállt a jobboldali kapufa mellett.

Jászberényi FC – REAC 1-1

JFC: Menczeles Iván – Marcsek Ákos, Mile Krisztián, Hevesi-Tóth Tamás, Sorecz Szabolcs – Ludasi Martin, (Bojtor László), Tisza Kálmán, Ulvicki Mihály, (Lékó Gergő), Kis Róbert – Hamar Ádám, Herczeg László.

Döntetlent hozott az első összecsapás, ami a játék képe alapján igazságosnak mondható. Mindezek ellenére kissé csalódottan távozott a szép számú publikum jó része, mert mint mondták: – ha bajnokok akarunk lenni, ezt a meccset nyerni kellett volna. Nos, erre még bőven lesz idő, legközelebb jövő szombaton Tállya vendégeként, akiket tavaly 5-3 arányban győztek le a berényi focisták otthonukban.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?