Azért vannak a jó barátok

Július 11-én zenei időutazással a 70-es, 80-as évek hangulatába csöppenhettek azok, akik ellátogattak a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjtemény udvarára.

„Hull az elsárgult levél”, „Azért vannak a jó barátok”, „Egyszer véget ér”, „Most élsz”, és még sorolhatnánk tovább. Ki ne ismerné ezeket a dalokat és azt, akinek a neve és a hangja rögtön a fülünkben cseng azok hallatán: Máté Péter énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista.

1947-ben született Budapesten. Korán kiderült, hogy tehetséges, igazi csodagyerek, aki abszolút hallással rendelkezett. Nevét a 60-as évek második felében ismerte meg az ország. Dalaiban az élet minden nagy témáját feldolgozta. Fiatalon hunyt el, de dalai még most is nagy népszerűségnek örvendenek.

Július 11-én egy különleges időutazással, egy emlékest formájában, zenés-emlékezős életrajzi kirándulást tehettünk Máté Péter alkotói útján, megismerve életét, munkásságát, magát az énekest, mint alkotót, és mint embert.

Máté József előadásában (csak névrokon), és Berecz Zsolt kiváló zongorakíséretével különleges, szívdobogtató élményben lehetett része a nosztalgiázó közönségnek. Volt, aki könnyeivel küszködve hallgatta a gyönyörű dalokat, elmélyedve, átélve azok üzenetét, hangulatát.

A koncertnek az idő is kedvezett, így az udvar megtelt közönséggel, és méltó módon emlékezhettünk Máté Péterre, aki szerény előadó volt, és emberként mindig, mindenhol valóban ott hagyott egy darabot a szívéből…

Az előadás a Jász Alkotók Köre 20. alkotótáborának évfordulójára lett ajándékműsor, és a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjtemény, valamint a Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezése, amelyre belépődíj nélkül meghívták a város érdeklődő lakosságát is.

Nagy Tímea
Latest posts by Nagy Tímea (see all)

Nagy Tímea

AJászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?