Színek birodalma

Július közepén a színek birodalmába várta a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria a 6-10 éves gyerekeket a Gyöngyösi úti múzeumépületben.

A múzeumi órák, foglalkozások és természetesen a gyerektáborok programjait is úgy tervezik, hogy azok szervesen a kiállítások és a Hamza házaspár hagyatékának anyagára épüljenek. Az alkotótáborban a gyerekek mélyebben megismerkedhettek a múzeum gyűjteményével, hiszen sok olyan feladatot kaptak, amik a múzeumban látott képek, festmények és szobrok révén ösztönözte őket alkotói munkára. A múzeumbarát fiatalok nevelésén és a tehetséggondozáson túl, saját készítésű kézműves tárgyakat is készíthettek, és a mesék idén is elengedhetetlen „színesítői” voltak a hétnek.

A tábor vezetője, Kerekné Mihalik Judit több különböző képzőművészeti technikával ismertette meg a gyerekeket. Kedden a Tarisznyás Műhely közreműködésével a népi kézművesség hagyományait fedezhették fel a táborozók, a hét közepén pedig mini PikTúrát szerveztek a Margit-szigetre, ahol megtapasztalhatták a szabadban festés élményét. Csütörtökön az aktuális időszaki tárlaton kiállító Bíró Boglárka festőművész mutatta be a gyerekeknek a tojástempera technikáját. A hét zárásaként délután a szülőket rögtönzött tárlattal várták a tábor szervezői a múzeum udvarán, ahol a táborozók bemutathatták, miket alkottak a hét során.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?