Példaképük a tűzoltók

A tűzoltólaktanya szabadidőparkja megtelt vidám kacajjal, ami a harminc fős gyermeksereg jó hangulatáról árulkodott. Idén második alkalommal rendezték meg július 4-e és 8-a között a gyermektábort, ahol a fiatalok megismerkedtek a tűzoltók mindennapjaival, és betekintést nyerhettek a mentősök és a rendőrök hivatásába is.

A táborozók jókedvét a felhők sem árnyékolták be. A harmadik nap buborékfújással és búvárkodással kezdődött, amit a Jász Búvár Sportegyesület vezetője Túri Béla tartott. A foglalkozáson kipróbálhatták a békatalpakat, oxigénpalackokat, amivel a kétméteres medence mélységébe merültek. Kudra Anna tíz éves, a gyakorló iskolában tanul és ikertestvérével jelentkezett a táborba. Anna elmondta, hogy nagyon élvezik a programokat már tavaly is voltak és kipróbálták a búvárkodást. A csobbanások közepette, azt is megemlítette, hogy az idei tábor sokkal színesebb és eseménydúsabb.

A 8-12 éves korosztály táboroztatását a jászfényszarui és a jászberényi önkormányzat támogatta –mondta Fózer Tibor tűzoltóezredes. A napi munka mellett beosztják a felügyeletet, ami a tűzoltóknak is legalább akkora élmény, mint a gyerekeknek. Munkájukat az önkéntes diákok könnyítik meg, akik az érettségihez szükséges ötven óra közmunkát töltik a laktanyában. Sas Viktor 9. osztályos tanuló barátaival érkezett, így nem meglepő, hogy még élvezetesebb neki az egyébként is vonzó önkéntes munka.

A hét minden napjára jutott szórakozás, a gyermekek tapasztalatot szerezhettek a rendvédelmi szervezetek munkájáról, így lehetőségük volt bővebb információt szerezni a veszélyes anyagokról, a homokzsákolás fontosságáról, valamint a tűzoltóautóval is megismerkedtek.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?