Egy igazi hős!

A református templom harmadjára rendezte meg nyári táborát, ami most az Egy igazi hős! nevet viselte, és majd száz diákot vonzott az apró óvodásoktól az egyetemistákig.

A gyerekek a táborban Ábrahám történetén keresztül ismerkedtek meg a hit és a szeretet fontosságával, amit a jelenlévők viselkedése is tükrözött. Az egészen kicsi óvodások mellett ott voltak az egyetemista táborozók, akik örömmel karolták fel a fiatalabbakat és segítették a közös játékokat. Szabadidejükben gólyalábakkal sétáltak, ügyességi játékokat próbáltak ki, fogócskáztak.

A napi program szerint 9 órakor gyűltek össze a templomban, ahol felelevenítették az előző nap újdonságait és új dalokat tanultak. A délutánok során korcsoportok szerint vettek részt foglalkozásokon, ahol elmélyítették az új ismeretanyagot és kézműves feladatokat végeztek, mint festett csengő és tarisznya készítés. Így szerdán – amint Ábrahám életének azon epizódja elevenedett meg, mikor Sárával már idős emberekként adtak életet egy gyermeknek –, arról beszélgetek a kicsikkel, hogy mi minden lehetséges Isten számára. A gyerekeket láthatóan érdekelte a kérdés, szívesen vettek részt a kitalálósdiban, olyan ötleteket is felvetve, amelyek már-már szuperhőshöz illőek voltak, és a jó válaszokat adó gyerekeket pengővel jutalmazták. A hősiesség gondolata nemcsak itt jelent meg, Ábrahám maga is egy hős megtestesítője volt.

A tábor munkáját 40 önkéntes segítette, a gyülekezet tagjai, köztük óvónők és pedagógusok, és akik az előadásokban szerepeltek. Táborozók a Jászság egész területéről érkeztek.
Mező István lelkész azt is elmesélte, hogy mikor még ő volt gyerek, az egyházak nem rendezhettek szabadon programokat, de ma már szerencsére szabadon szervezhetnek rendezvényeket, így megszülethetett ez a tábor, ami szeretettel várt minden gyermeket.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?