A kosárlabdacsapat fele már megvan

Arról már tájékoztattuk olvasóinkat, hogy Jászberény kosárlabda csapatához szerb-szlovák edző érkezett, Stevan Tot személyében. Azt is ismert, hogy Cseh György továbbra is városunk színeiben pattogtat. Most öt újabb érkezőről számolunk be.

A JKSE vezetése és az új szakvezető igencsak intenzív munkába kezdett, hiszen – lecserélve a régi kvartettet – négy új idegenlégióst szerződtetett.

stamenkovic.jpg

Svetozar Stamenkovics. Forrás: kezdo5.hu

Az új centert Svetozar Stamenkovicsnakhívják, aki szerb állampolgárságú, 26 éves, 206 cm magas. A szerb játékos a szlovák első osztályban a bajnoki címet nyert, BC Prievidza csapatától érkezik Jászberénybe. Jó mutatókkal rendelkezik: átlagban 23 perc alatt 14,5 pontot, 7,3 lepattanót és 1,5 gólpasszt ért el, valamint a szlovák nagydöntő MVP címét is ő nyerte el. Szlovákiai vendégszereplését megelőzően, több szerb csapatban – Ergonom, KK FMP, Crvena Zvezda, KK Nis, és a KK Napredak Aleksinac – is kosárlabdázott. 

slobodan_dundjerski.jpg

Slobodan Dundjerski. Forrás: bb1.hu

Irányító posztra is szerb játékost igazoltak, Slobodan Dundjerski személyében. A 28 éves játékos legutóbb a BC Timisoara együttesében játszott Romániában, ahol 25 mérkőzésen 12.8 pontot, valamint 7.3 gólpasszt átlagolt. Korábban egy évig, a – szintén román – CS Gaz Metan Medias csapatának is tagja volt, de megfordult Szerbiában és Macedóniában is.

riley_barker.jpg

Riley Barker. Forrás: bb1.hu

A kanadai nemzetiségű, 24 éves, 208 centis Riley Barker négyes poszton bevethető, aki az előző idényt Csehországban töltötte. Itt a Bohemilk Turi Svitlavy gárdájával 10.1 pontot, 6.1 lepattanót és 1.7 blokkot teljesített átlagban 44 mérkőzésen, előtte pedig 5 idényen keresztül volt az NCAA-ben szereplő Portland kosarasa.

brian_williams.jpg

Brian Williams. Forrás: bb1.hu

Hármas posztra egy amerikai játékos érkezik városunk kosárlabda csapatához. A 23 éves játékos Brian Williams, aki 4 szezonon keresztül az Oklahoma St., és egy szezonon át a La-Lafayette játékosa volt az NCAA-ben. Utóbbi együttesben 27 mérkőzésen 10.1 pontot és 3.7 lepattanót átlagolt.

bazso bruno.jpg

Bazsó Brúnó. Forrás: Vágvölgyi Bálint

A négy idegenlégiós státusz tehát betelt, így kinéztek egy magyar játékost is, akit láthattunk korábban Jászberényben is, hiszen Szombathelyről teszi át székhelyét a Jászság fővárosába.  A 21 éves, 195 cm magas játékos Bazsó Brúnó, aki a 2-3-as poszton lesz bevethető a bajnokság során. Korábban tagja volt a korosztályos válogatottaknak is. A 2015/2016-os idényben pedig, a szombathelyi gárdával megnyerte az U20-as bajnokság alapszakaszát, majd dobogón végeztek.

Gulyás Csaba a JKSE elmondta még, hogy az un. „magyar magból” is szeretnének megtartani néhány játékost. Folynak a tárgyalások nem csak a velük, hanem más magyar kosárlabdázóval is.