Vigyázzunk a gyermekekre!

Hamarosan beköszönt a várva várt nyári szünidő! A balesetek, sérülések elkerülése érdekében nem árt betartani egy-két óvintézkedést! A katasztrófavédelem a szülőknek ad tanácsokat.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt héten történt tragédia, egy kisfiú eltűnését jelentették. A szolnoki tűzoltók a Tisza Rákóczifalva-Szolnok közötti szakaszán keresték az eltűnt fiút, de a keresés (eddig) nem járt eredménnyel. Június 6-án, hétfőn reggel ismét holttest kiemeléséhez hívták a tűzoltókat, Martfűnél emeltek ki egy halottat a vízből. Viharban, nyílt terepen senki ne álljon magas, magányosan álló fa alá, menjen távol mindentől, ami fémes. Kánikulai napokon a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltsék otthon, akár elsötétített szobában! Sose hagyjunk gyermekeket, állatokat zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban!

Tanítsuk meg gyermekeinknek a segélyhívó számokat, a 112-es általános segélyhívó vonal használatát, és ne feledjük: tűz esetén hívják a 105-öt! A legfontosabb telefonszámokat mentsük el a gyermekek telefonkészülékeiben, vagy írjuk ki jól látható helyre!