Muzsika, tánc és angol

Május 30-án a JÁI Székely Mihály Általános Iskola ének-zene és angol tagozatos tanulói adtak számot tudásukról évzáró hangversenyükön, az Ifjúsági Házban.

Városunk híres szülöttéről, Székely Mihály operaénekesről elnevezett iskola tanulóira büszke lenne névadójuk, hiszen legjobb tudásuk szerint örvendeztették meg a hallgatóságot évzáró hangversenyükön. Immár hagyomány, hogy év végén az iskola ének-zene és angol tagozatos diákjai látványos évzáró gálát adnak tanáraik és szüleik legnagyobb örömére.

Az alsó négy osztály táncos lábú diákjai alatt csak úgy porzott a színpad. A 3. és 4. osztályos zeneiskolásokból álló Kicsinyek kórusa tavaszi dalcsokrot adott elő, a 2. osztályosok pedig furulyán szólaltattak meg gyerekdalokat. Az elsősök és másodikosok játékos angol mondókákat mutogattak el a boldog házikóról és a fekete báránykáról. Az ötödik osztályosok az Egyesült Királyságot, míg a 6. és 7. osztályosok Ausztráliát mutatták be képekkel tarkított előadásukban, természetesen angolul. A 3. és 4. osztályosok ausztráliai gyermekdalokat és mondókákat adtak elő.

Az iskola mazsorett csoportja igen látványos bemutatót tartott a Radecki indulóra. A megyei népdaléneklő versenyen arany minősítést szerzett Csomor Zoé, Sárközi Margaréta és Csík Zsófia jászsági népdalcsokrot adott elő. A Székely Mihály Gyermekkar Somorjai József: Üzenet a kék bolygónak című szerzeményét, valamint Frank Sinatra dalát adták elő, ez utóbbinál Burai Zsolt Kevin közreműködésével.
A hangverseny záró akkordjaként a végzős osztály búcsúzott iskolájától, tanáraiktól, diáktársaiktól táncos műsorral.