Széles választék, kevés érdeklődő a városi sportágválasztón

Négy helyszínen mintegy negyvenféle sportágba kóstolhattak bele szombaton az V. Jászberényi Sportágválasztó látogatói.

A hagyományok szerint a Margit-szigeten találkozhattak az érdeklődők a legtöbb egyesület képviselőivel, de benépesült a Szántai-kert, a Klapka iskola udvara és tornaterme, a városi strand, illetve ezúttal is a sportolás helyszínéül szolgált a Zagyva sziget körüli szakasza. Talán az időpont nem bizonyult túl szerencsésnek, mert bár a hangulat szokás szerint remek volt, de a látogatók nagy részét elvitte a szintén ebben az időben zajló Electrolux családi nap, több egyesület tagjai versenyen vettek részt, mások inkább a fővárosi sportágválasztóra utaztak és sok gyermek az év végi osztálykirándulást élvezte ezen a napon.

2016-05-28_00025.jpg

A nyáriasan meleg idő ellenére délelőtt szinte üres volt a strand, a JSE Úszó szakosztályához egyetlen érdeklődő sem látogatott ki délig a búvároknál is csak egyetlen vállalkozó kedvű merült a felszín alá. Az úszóedzők délben fel is adták a várakozást. A búvárok szerencsére tovább kitartottak és jól tették, mert délutánra már sorban kellett állniuk felszerelésért a sport iránt érdeklődőknek.
A víz nyáridőben természetesen vonzza az embereket, nem véletlen, hogy idén is a kenuzás volt a legnépszerűbb sportág. Sajnos a pontom híd akadálya miatt csak egy rövid szakasz volt kenuzható, ám ez nem szegte kedvét az evezni vágyóknak, egész nap nagy volt a forgalom a stég környékén. Aki jól bírta az aszfalt sugárzó hőségét a Szántai-kertben kipróbálhatta a kosárlabdázást. A kosarasok tombolával is megjutalmazták az irántuk érdeklődőket. A strandröplabda valódi nyári sport, ezzel is volt lehetőség ismerkedni a tornakertben. A teniszezőket sem riasztotta vissza a meleg, többen kipróbálták az ütögetést.

A műkorisok szárazedzéséhez a kézilabdapályán lehetett csatlakozni. A szigetre inkább ebéd után látogattak ki többen. A színpadon egymást váltották a különböző táncos egyesületek bemutatói, melyeket lelkesen fotóztak, videóztak a hozzátartozók. A taps nemcsak a táncosoknak szólt, de a folyamatosan érkező híreknek is hol az Olaszországban világbajnoki 6. helyet elérő aerobikosokról, hol az itthoni versenyen ragyogó sikereket elérő karatékákról.  A fák árnyékában többek között a küzdősportok alapfogásait, a birkózás, a baseball, a mediball, az íjászat, az amerikai foci, sőt a jégkorong mozgáselemeit lehetett kipróbálni. A szellemi sportok iránt rajongóknak bűvöskocka és különböző logikai játékok álltak rendelkezésükre.
A technikai sportok szerelmesei a rally autók környékén nézelődtek leginkább. A fák között kifeszített gumiszalagon ismét többen kipróbálták egyensúlyérzéküket, a workout pályán pedig karizmaikat. Akinek a sok mozgástól és a jó időtől nem volt elég melege, magára ölthette a vastagon bélelt szumó ruhát és megküzdhetett a tatamin maradásért társaival. Az élő csocsó kötelei között is szinte megállás nélkül szállt a labda, csakúgy mint a Klapka iskola udvarán, ahol a Tehetség Se irányításával rúgták a fociimádók a bőrt. Az iskola tornatermében főképp délután pattogott a ping-pong labda az asztalokon. Érdemes volt minél több mozgásformát kipróbálni, mert az öt sportág meglátogatását igazoló dokumentum felmutatásával idén is belépést nyerhettek a strandra, ahol lehetőség volt felfrissülni, pihenni az egész napos sportolást követően.