Jászsági tűzoltóverseny

Hétvégén ismét megrendezésre került a Jászsági Önkéntes Tűzoltóságok hagyományos versenye a hetvenöt éves Jászkiséri Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Jászkisér Város Önkormányzata, a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltó Szövetség szervezésében Jászkiséren.

Balog László, a Jászkiséri Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökeként és a város alpolgármestereként is köszöntötte Pócs János országgyűlési képviselőt, dr. Körei-Nagy József rendőrkapitányt, Kurgyis Jánost, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltó Szövetség elnökét, házigazdaként Fózer Tibort, a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetőjét, valamint a csapatokat elkísérő polgármestereket.
Fózer Tibor kiemelte annak jelentőségét, hogy megyénkben a jászsági kistérségben működik a legtöbb önkéntes tűzoltó egyesület – szám szerint 11 – továbbá, hogy megyénkben csak a Jászságban szervezik meg ezt a versenyt.
Férfi, női, ifjúsági és gyermekcsapatok mérték össze felkészültségüket stafétafutás és tűzoltó kismotorfecskendő szerelés versenyben.
A tűzoltóautók látványos felvonulását és szirénás ébresztőjét gondtalanul élvezhettük, hiszen ezúttal nem várt rájuk bajba jutott embertársunk.

2016-05-28_00011.jpg

Pócs János elismeréssel szólt a többi „kéklámpás” szervezetre is utalva azokról, akiknek hivatása a másokon való segítés. Az átlagembert már az is jó érzéssel tölti el, amikor az úttestről lehúzódva hozzájárulhat ehhez.
„Ma játékosan érezzék át, hogy valakiért egy napon sokat fognak tenni!” – kívánta a versenyzőknek.

2016-05-28_00034.jpg