Egy szombat a gyerekekért

Idén, május 29-én, szombaton, a Városi Önkormányzat szervezésében rendezték meg a Faültetést, és a Városi Gyermeknapot.

2011-től már hagyománnyá vált, hogy az elmúlt év gyermeknapjától a következő év gyermeknapjáig született gyermekek tiszteletére facsemetét ültethetnek el szüleik. Így történt ez idén is. Szombaton délelőtt a Panna-tónál volt erre ismét lehetőség azok számára, akik jelezték ültetési szándékukat védőnőiknél. Bíróné dr. Boros Anikó, jegyző ünnepi beszéde és a Pethes Sándor fúvószenekar koncertje után, a gyermekek és szüleik átvehettek egy emléklapot és egy szalagot, amely gyermekük nevével volt ellátva. Ezek után nekiláthattak a fák elültetéséhez.

A gyermeknapi rendezvény 14 órától folytatódott a városi sportpályán, ahol Baba-Mama program; az óvónők vezetésével zenés bemelegítő; ügyességi és sport vetélkedők; aszfaltrajzverseny; Panni és a kutyusok koncertje, a Hipp-Hopp manók, a Vihar Rózsák tánccsoport, Jancsi bohóc és David Magic bűvész várta a gyerekeket. A Jászapáti Praxisközösségnek köszönhetően játékos egészségfejlesztő feladatokat is kipróbálhattak, melyeken kuponokat gyűjtve ajándékokat kaptak.
A sok programon kívül beülhettek rendőr és tűzoltó autóba, felülhettek sergőre, ugrá­lóvárazhat­tak és lehetőség volt az arcukat is szebbnél szebb festésekkel díszíttetni.
A rendezvényre érkező vendégek idén is utazhattak a városnéző kisvasúton, mely már szintén hagyománnyá vált a városban.

A szép időnek és a programoknak köszönhetően minden gyermek érezte és tudta, hogy ez a nap tényleg az ő napjuk volt.