A helyi iparűzési adó bevallásának határideje

Tisztelt Adózók! Jászberény Város Önkormányzati Adóhatósága felhívja szíves figyelmüket a 2015. évről szóló helyi iparűzési adóbevallás határidejére, ami május 31., kedd.

A bevallás benyújtásának határidejével megegyezően, május 31-ig kell megfizetni a bevallásban kiszámított fizetendő adókülönbözetet a Helyi iparűzési adó: 11745035-15408442-03540000 beszedési számlára és ettől az időponttól igényelhető vissza a túlfizetés is.

A bevallási nyomtatványok elektronikusan beküldhetők a www.jaszbereny.eado.hu honlapról. A bevallások ezenkívül személyesen vagy postai úton is eljuttathatók adóirodánkhoz. Az adózással kapcsolatosan felmerülő kérdésekben szívesen segítenek az iroda munkatársai, ügyfélfogadási időben a www.jaszbereny.hu honlapon található hivatali telefonszámokon, vagy személyesen Rákóczi út 42-44. szám alatti irodánkban. 

A 2015. évi adó meghatározott részének célirányos felhasználásról nyilatkozatot lehet tenni azoknak az adózóknak, akiknek a megfizetett helyi iparűzési adójuk meghaladja az 1 millió forintot. A helyi iparűzési adó meghatározott részének célirányos felhasználásáról szóló 43/2013. (XI. 14.) önkormányzati rendelet alapján azok az adózók, akiknek a tárgyévet megelőző évre befizetett helyi iparűzési adójuk meghaladja az 1 millió forintot, felajánlhatják a megfizetett adójuknak az 1%-át Szakképzési Ösztöndíj Program számára. A felajánlást a helyi iparűzési adóbevalláshoz csatolt hiánytalanul kitöltött nyilatkozattal lehet megtenni. A szakképzési program a hiányszakmának minősülő szakmák képzését, a fiatalok továbbtanulásának ösztönzését kívánja elősegíteni.

Önkormányzati Adóhatóság

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő, Kedd, Péntek 8 – 12 óráig
Szerda 8-12 óráig és 13 – 17 óra 30-ig.