Megyénkben maradt a kupa

Immár 18 éve bonyolítja minden évben a Challenge elnevezésű rendezvényt három testvérmegye, a francia Somme, az angol Durham és Jász-Nagykun-Szolnok megye. Idén Magyarországon voltak a sportprogramok, és mint a szervezéskor kiderült sajnos a franciák nem tudtak részt venni, így helyettük erdélyi fiatalok érkeztek Kovászna megyéből.

30 fiatal (2001. január 1. után születettek) három sportágban – fiú és lány asztalitenisz, streetball, strandlabdarúgás – mérte össze erejét Cserkeszőlőn. A magyar fiatalok nagyon jól szerepeltek, hiszen kettő 1. és három 2. hely megszerzésével itthon tartották a kupát.

Az asztaliteniszezőknél vegyes versenyt rendeztek, itt a megyebeliek másodikak lettek, továbbá a kosárlabdában is a 2. helyen végzett a fiú és lánycsapat egyaránt. A strandfoci viszont teljes hazai sikert hozott. A fiúknál a szandaszőlősiek simán legyőzték az erdélyi fiatalokat, míg az angolokkal óriási csatában 4-4-re végeztek, viszont büntetőkkel a szolnokiak nyertek. A hölgyeknél jászsági lányok alkották a csapatot: Nagy Varga Szonja, Sisa Orsolya, Csáki Lilla (Bercsényi), Csomor Zoé, Tóth Cintia (Székely), Urbán Viktória, Bodor Eugénia (Jászapáti AMI), Víg Lili, Kormos Evelin (Jászdózsa) valamint Grósz Bianka (Jászalsószentgyörgy). Első találkozójukon a Kovászna megyebeli lányokat győzték le, mondhatni kiütéssel, hiszen 17-0-ra nyertek. Második meccsükön sem adták alább, hiszen szinte ugyanilyen arányban 17-1 arányban lépték le az angol Durham csapatát. Kiemelkedően játszott Urbán Viktória, aki szinte azt csinált a pályán, amit akart mindkét mérkőzésen, de mindenki megtette a magáét a jászsági csapatban.

Futóversenyt is beiktattak a szervezők, mind a fiúk mind a lányok részére. A lányoknál Csáki Lilla (Bercsényi) 45 induló közül a 2. helyen, míg Sisa Orsolya (Bercsényi) az 5. helyen futott be a célba. A kétnapos programban a felsoroltakon kívül, különböző tréfás vízi vetélkedők is zajlottak, mint íjászat, ponyvacsúszás stb., és a cserkeszőlői strand termálvizét is megismerhették a résztvevő fiatalok.

A díjakat, érmeket a kétnapos rendezvény végén, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnökei – Dr. Csoór György és Berec Zsolt -, Szokolai Lajos Cserkeszőlő polgármestere és a Durham Megyei Közgyűlés elnök asszonya adták át.

Írta: Kiss Attila (JÁI Bercsényi) testnevelő tanár, a lány strandfoci csapat felkészítője.