Fórum korunk népvándorlásáról

A napjainkban zajló népvándorlás helyzetéről és annak prognosztizált következményeiről hirdetett fórummal és petíciógyűjtéssel kísért országjárást a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány. A program jászberényi állomására május 13-án pénteken este a Déryné Rendezvényházban került sor, ahol a témában kifejtették véleményüket Huth Gergely és Stefka István újságírók, valamint a költségvetés kapcsán megszólalt Pócs János országgyűlési képviselő.

Elsőként Pócs János üdvözölte az érdeklődőket, majd vázolta a készülő költségvetés alappilléreit. Aláhúzta, hogy a kormány számára az adócsökkentés és az otthonteremtési programok folytatásai a leghangsúlyosabb feladatok. Fontos, hogy a vezető párt üzenetei hogyan jutnak el az emberekhez, az állampolgárok miként érzékelik az elért eredményeket. Az elmúlt években már megtapasztalhatták, hogy a kormányprogram hatására, az adócsökkentések, a családi adókedvezmények, az otthonteremtési program, az áfa csökkentés révén több pénz maradt a családok zsebében. Készülő költségvetés további megtakarításokat nyújt a dolgozók számára. Európa legalacsonyabb személyi jövedelemadójával, az éttermi szolgáltatások áfájának csökkentésével, a kétgyermekes családok adókedvezményének duplájára növelésével, a friss házasok adókedvezményével, a CSOK-kal, a folytatódó életpályamodellel, a rendvédelmi szervek és a tisztviselők fizetésének folyamatos emelésével, az egészségügyben történő folyamatos fejlesztésekkel, a nyugdíjak további emelésével igyekeznek kedvező feltételeket teremteni, a családi kassza bevételeit növelni. Mindezek a kedvezmények azért is kivitelezhetőek, mert a gazdaság fehérítésére irányuló intézkedésekkel súlyos milliárdokkal gyarapodott az államkincstár.

1620_nepvandorlas_hgonlapra_2.JPG

Stefka István publicista korunk égető problémájáról, az Európának mintegy másfél éve jelentős gondot okozó népvándorlásról beszélt. A fő problémát az jelenti, hogy a megoldásra az unióban nincs konkrét elképzelés, sőt nagyon valószínű, hogy bizonyos érdekek nem is akarják elrendezni a kérdést. Az újságíró felhívta a figyelmet az iszlám és a kereszténység kibékíthetetlen ellentétére. A nagy befogadó országok már megtapasztalták, hogy az arab bevándorlók képtelenek az integrálódásra. Életüket a vallás irányítja. A muszlim ember nem a befogadó társadalom, hanem csupán a közösség tagja. A etnikai határok megváltozása életveszélyes az európai ember számára. A migránsok beáramlását támogató balliberális pártok potenciális szavazókat, illetve olcsó, ámde képzetlen, munkaerőt vizionálnak. Ez a fajta neoliberalizmus figyelmen kívül hagyja az európai őslakosok emberi jogait. Néhány éven belül megtapasztalhatjuk, hogy az iszlám nem fegyverrel, hanem gyermekkel szorítja ki az európai nemzeteket.
Hurth Gergely újságíró diasorral támasztotta alá a bevándorlás témakörében kifejtett mondanivalóját. A migránsok hátán a hatalomba visszakapaszkodni szándékozó Gyurcsány Ferenc mellett Gedei József is feltűnt a képeken, aki határozati javaslat benyújtásának szándékával kampányolt a bevándorlók befogadása mellett. Az előadó politikai hibbantizmusnak titulálta a berényi képviselő nyilatkozatát, aki egyenlőségjelet húzott az évszázadokkal ezelőtt betelepült jászok, és a most érkező migránsok között. Megdöbbentő adatokat láttunk a CÖK felméréseiből, mely szerint például ma Londonban a legnépszerűbb újszülött név a Mohamed. Az egykori gyarmattartó befogadó államok börtöneinek lakói 45%-ban muszlimok. A muszlim születési ráta 3,2 százalék. Tavaly 1,5 millió menekült érkezett az unióba, idén három millió ember útnak indulását prognosztizálják.

Az unió közvéleménye egyre inkább a magyar politikai hozzáállásnak ad igazat. A tények Orbán Viktor intézkedéseit igazolják, hiszen a kerítés megépítése előtt 390 638 határsértő, míg a határzár létrehozásával nagyságrenddel kevesebb illegális migráns lépett be az országba. A kötelező betelepítési kvóta ellen szóló nyilatkozat aláírásával további példával szolgálhatunk Európa lakóinak: nem kötelezhetnek senkit a nagyhatalmak, hogy idegen vallású, kultúrájú, képzetlen tömegeket fogadjunk őseink földjére.