Nyárváró programok

Május második felében számos aktív kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársai, köztük Faragó László fotókiállítását az országos kéktúrákról és turistatalálkozót, valamint a hagyományos sportágválasztót és gyermeknapot.

A Jászkerület Nonprofit Kft. rendezvényszervezői közelgő programjaikról tartottak tájékoztatót a sajtó helyi képviselőinek az Ifjúsági Házban. Patakiné Kocza Anitától megtudtuk, hogy május 20-án, pénteken 18 órakor nyitják meg Faragó Laci bácsi nagyszabású fotókiállítását az ötven éve városunkban is elindított országos ifjúsági kéktúrázás emlékére, az Ifjúsági Házban. A Visszanéző című kiállítást Thuróczy Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke nyitja meg, majd turistatalálkozóra és szabadtéri vetítésre invitálják az érdeklődőket. Aki teheti, és emléket őriz az egykori túrákról, hozzájárulhat a kiállítás gyarapodásához és gazdagodásához.

2016-05-11_00043.jpg

A május 28-án, szombaton tartandó V. Sportágválasztón idén közel ötven sportág képviselteti magát négy helyszínen. A központ ezúttal is a Margit-sziget lesz, a Szántai-kertben a labdajátékokkal, a strandon birkózással, búvárkodással, vízi aerobikkal, a Klapka iskolában asztaltenisszel, az udvarban focival várják az érdeklődőket. Újdonság lesz a sportbörze, ahol új gazdára találhatnak a használaton kívüli ruhák, felszerelések.

Suhaj Csilla programszervező elsőként a XVII. Múltidéző történelmi Játszóházat ajánlotta a hallgatóság figyelmébe, melyet a múzeumi világnap alkalmából május 18-án tartanak a Jász Múzeum udvarán. Az interaktív, dédszüleink világát idéző játszóház mellett, lehetőség lesz a Jász Múzeum kiállításainak térítésmentes megtekintésére.

Május utolsó vasárnapján, 29-én 9 órától számos játéktérrel és foglalkozásokkal várják a nap ünnepeltjeit, a gyermekeket és szüleiket, nagyszüleiket a Margit-szigeten. A részletekről a Jászkerület Nonprofit Kft. honlapján, a www.jaszberenyiprogramok.hu oldalon tájékozódhatnak.