Te Szedd! akció ötödször

A szitáló eső sem szegte kedvét annak közel négyszáz diáknak, akik kesztyűt húztak, zsákokat ragadtak és szemetet szedtek városszerte pénteken, a Te Szedd! akció keretein belül.

A hagyományosan tavasszal megrendezett nagytakarítás mozgalma nem csak a résztvevők hozzáállását alakítják a szemetelésről, de általa szebbek, tisztábbak lesznek a települések utcái. A Jászberényben ötödik alkalommal megrendezett Te Szedd országos akcióhoz idén közel négyszáz diák csatlakozott. A Klapka iskola udvarán összeverbuválódott önkéntes csapatokat Szabó Tamás polgármester köszöntötte. Kiemelte, hogy az embernek meglévő saját feladatain túlmenően is tennie kell a közösségért, hiszen az a javára válik. Szabó Tamás reményét fejezte ki, hogy az elmúlt évek gyakorlata alapján, idén is legalább három-négyezer kilogramm szemetet tudnak majd összegyűjteni és előre megköszönte a fiatalok segítőkész munkáját. Az útravaló gondolatokat követően Tamás Zoltán iskolaigazgató ismertette a munka- és balesetvédelmi szabályokat, mielőtt a kék kesztyűt öltött és zsákokkal felvértezett önkéntesek szétszéledtek volna a városban.

S amíg a belvárosban iskolások gyűjtötték a szemetet, addig a Neszűrben negyven közmunkás is környezete szebbé tételén munkálkodott. Kardos Orsolyától, a Jászberényi Polgármesteri Hivatal munkatársától megtudtuk, hogy ezen a pénteken 3 320 kilogramm szemét gyűlt össze.