Elballagtak középiskolásaink

Április 29-én és 30-án városunk hat középiskolájából 572 végzős ballagott és búcsúzott alma materétől. Az érettségizők már túl vannak a hétfői magyar, a keddi matematika és szerdai történelem írásbeliken, de az egyéb tantárgyak és a szóbeli még hátra van.

Városunk minden középiskolája méltó módon búcsúzott végzős diákjaitól és a fiatalok is könnyes szemmel intettek búcsút alma materüknek. A pénteken és szombaton virágözönben pompázó termekben hétfőre már csak a csupasz padok maradtak, készen állva az érettségi előtt álló fiatalok számára. Az írásbeli érettségi vizsgák május 2-án, magyar nyelv és irodalom tantárgyból kezdődtek, kedden matematikából, szerdán pedig történelemből adhattak számot tudásukról a fiatalok, közép- és emelt szinten egyaránt.

A Jászberényi Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégiumban 12 tanuló érettségizik, az intézmény életében elsőként. Közülük ketten történelemből, egy tanuló pedig biológiából érettségizik emelt szinten. Két tanulónak németből, egy tanulónak angolból van előrehozott érettségi vizsgája.

{gallery}cikkekbe/1618/Nagyboldog:200:170:1:0{/gallery}

 

A Lehel Vezér Gimnáziumban 127 tanuló érettségizik, közülük kilencvenhárman emelt szinten. Az előrehozott érettségizők száma 57, ők angol nyelvből, illetve informatikából vizsgáznak középszinten.

{gallery}cikkekbe/1618/LVG:200:170:1:0{/gallery}

 

A Terplán Zénó Ferences Szakképző Iskolában 114-en középszintű, tízen emelt szintű érettségi vizsgát tesznek. Előrehozott érettségit tizenheten, ismétlő érettségi vizsgát és szintemelő vizsgát négyen-négyen vállaltak, javító vizsgára hatan kényszerültek.

{gallery}cikkekbe/1618/Terplan:200:170:1:0{/gallery}

 

A Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégiumban 167-en érettségiznek, közülük huszonnégyen emelt szinten. A 14. évfolyamon 88 diák végzett szakképzésben ebben az évben.

{gallery}cikkekbe/1618/Liska:200:170:1:0{/gallery}

 

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Klapka György Szakközépiskolája és Szakiskolájában negyvennégyen érettségiznek, szakmai vizsgára pedig százharminchárman jelentkeztek.

{gallery}cikkekbe/1618/Klapka:200:170:1:0{/gallery}

 

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnáziumban harmincnégyen érettségiznek, közülük tizenhárman előrehozott érettségi vizsgát tesznek és egy tanuló ismétlő vizsgát

{gallery}cikkekbe/1618/Gyakorlo:200:170:1:0{/gallery}