Családi majális áprilisban

Idén április 30-án, szombaton tartotta a Jászapáti Városi Önkormányzat a Családi Majálist. A szokatlan időpont ellenére is sok érdeklődőt vonzott a rendezvény.

Délelőtt tíz órától a gyermekek közösen díszítették fel a város májusfáját a Városközponti parkban, mialatt a Pethes Sándor fúvószenekar koncertjét hallgathatták a díszítők és kísérőik. Szorgoskodásuk közben motorosok sokaságát láthatták és hallhatták el-el robogni a központban, akik a sportpályán 123-an gyűltek össze, majd a hagyományokhoz hűen felvonultak a tervezett útvonalon.

A rendezvény a sportpályán folytatódott. A felvonulás után a minden évben nagy érdeklődést kiváltó Streetfighter bemutató ejtette ámulatba a látogatókat. A jó ebéd hangulatáról Fehér Ödön és népi zenekara gondoskodott. A délutáni rendezvények közül minden korosztály megtalálhatta a számára érdekes programot. Az Aprók Néptánccsoport, a Hétszínvirág Táncegyüttes és csoportjai, Hipp-Hopp csoportok, Muskátli Népdalkör, Jancsi bohóc, Poór Péter, a Színjátszókör, a Vihar Rózsák tánccsoport, a Városi Vegyeskar, a Sarkifény zenei csoport, az Anonym Rock Band és az est sztárvendége Pál Dénes, énekes várta a szórakozni vágyókat.

A Jászapáti Praxisközösség dolgozói egész nap szűrésekkel, tanácsadásokkal, egészségfejlesztési programokkal vártak mindenkit és a délután folyamán kihirdették az általuk meghirdetett receptverseny eredményét is.
A gyermekek is bőven találtak elfoglaltságot. Részt vehettek motoros ügyességi versenyen, megismerkedhettek népi fajátékokkal, felülhettek sergőre, póniciklire, csillámtetoválást készíttethettek, horgászhattak, ugrálóvár, kalandpark és trambulin várta őket. Szép nap volt!