Jó műsor jó célért

Csütörtök este a Lehel  Film –Színház színpadán teltház előtt mutatkozott be a Budapesti Operettszínház művészei alkotta HungarOperett társulat Magyar virtus az operett csillagaival című produkciójával. Az előadás bevételét az eltérő tantervű iskola javára ajánlották fel.

A műsor főszervezője A Kárpát-medencében élő Magyarokért Kiemelten Közhasznú Alapítvány volt. Az alapítvány célja a magyarság identitás tudatának, kultúrkincsének támogatása. Kiemelten szívügyüknek érzik a beteg, sérült vagy hátrányos helyzetű gyermekek megsegítését. A jászberényi előadással a Szent István Körúti Eltérő Tantervű Iskolát kívánták támogatni. A jó hangulatú műsor szép bevételt hozott. A jegyárakból és az egyéb felajánlásokból közel egymillió forint gyűlt össze, amit különböző iskolai programokra, illetve eszközvásárlásra fordítanak – árulta el Bárcziné Kulcsár Júlia, tagintézmény vezető.

Az operett estet Pócs János országgyűlési képviselő nyitotta meg. Kiemelte, hogy a hátrányos helyzetben felnövő gyerekeknek sokkal mélyebb a kötődésük szüleik, tanáraik iránt. Megköszönte a nemes cél szolgálatát az alapítványnak és a művészeknek.
Kósa Viktor Máté tanuló az iskola nevében verssel köszöntötte a megjelenteket. Kollár Erik, a társulat szólistája és vezetője örömének adott hangot, amiért az alapítvány jóvoltából részt vehet egy újabb jótékony célú megmozduláson. Elmondta, hogy a produkció a következő napon kéthetes erdélyi turnéra indul, ahol már az elmúlt évben sikereikkel bizonyították, hogy külhonban élő magyar társainknak is szükségük van az anyaország kultúrájára.

Az előadás repertoárjában Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, illetve Strauss legnépszerűbb operett slágerei hangzottak fel. Többek között a Marica grófnő, a Csárdáskirálynő, a Víg özvegy, a Mária főhadnagy, Az ördöglovas betétdalait hallhattuk olyan békebeli nóták mellett, mint a János legyen, a Jöjjön ki Óbudára, a Hétre a Nemzetinél. A színészek fergeteges, akrobatikus elemekkel tűzdelt gyönyörű kosztümökben előadott táncaikkal és remek énekhangjukkal a finálé során többszöri újrázásra késztették a közönséget.

Zárásképpen a pedagógusok és szülők virágcsokorral köszönték meg az iskola érdekében kifejtett támogatást.  Pócs János és az alapítvány elnöke Földes István Csaba Királyfi emlékérmet adott át a társulat vezetőjének jószolgálati munkája elismeréseként.