„I. Nagy Jeges Nap”…

„I. Nagy Jeges Nap” elnevezéssel, szezonzáró sport délelőttöt tartottak a fedett műjégpályán április 23-án. A szezonzárót a Jászberényi Sport Egyesület műkorcsolya, gyorskorcsolya, és jégkorongszakosztálya, valamint Cori-Kör Alapítvány szervezte.

Ezt a délelőttöt, egyfajta jégport-választónak is szánták, hiszen a több éve zajló Margit-szigeti eseményen nem tudták kellően bemutatni tevékenységüket jég hiányában. Ennek kapcsán született az ötlet, hogy hagyományteremtő céllal, „Nagy Jeges Napot” rendezzenek, ahol bárki kipróbálhatja a sportágakat a természetes közegükben, vagyis a jégen. A rendezvényre sokan kilátogattak és Szatmári Antalné alpolgármester asszony rövid megnyitója után láthatták, az elsőként jégre lépő Anheuer Grétát, aki Ujj Dávid Bencével az oldalán, ebben a szezonban – korosztályukban – magyar bajnok lett. Ezúttal Gréti egy egyéni műkorcsolya kűrrel érkezett és látványos bemutatójával, megadta a kellő hangulatot. Amit Marton Villő – Semko Danyil jégtánc páros csak fokozott. Róluk tudni kell, hogy mindössze egy éve korcsolyáznak együtt, de már a debreceni junior VB-n egy nagyszerű rövid táncot mutattak be. A jászberényi produkciójukat az óvodások ajándékokkal jutalmazták. Saját rajzaikat – Grétiről és Villőékről -, adták át, egy-egy virágcsokor kíséretében.  

jeges nap 3.jpg

Lukáts Zalán jégkorongozó (Fotó – Gémesi Balázs)

A látványos bemutatók után sem unatkoztak a nézőtérre érkező szülők, családtagok, hiszen a város mind a kilenc óvodája kivonult. Az ovisok a télen, a Cori-Kör Alapítvány által szervezett, óvodai korcsolya program keretében, ismerkedtek a jégsporttal és a záró rendezvényen egy játékos sorverseny keretében adtak számot arról, hogy mit sajátítottak el, csaknem hat hónapon keresztül. Az ovisok után sem maradt üres a jégpálya, hiszen a JSE mindhárom szakosztálya ott maradt, hogy az érdeklődő gyerekek kipróbálhassák, megismerhessék a műkorcsolyázást, a gyorskorcsolyázást és a jégkorongozást.

jeges nap 2.jpg

Schönborn Virág és Redler Aisa rövidpályás gyorskorcsolyázók (Fotó – Gémesi Balázs)

Mindhárom szakágról elmondható, hogy az elmúlt hónapok munkája, eredményes volt. Hazánkban sikersportágnak számít ma már a rövidpályás gyorskorcsolya, hiszen sporttörténelmet írnak a válogatott versenyzők. SaltLake City olimpikonja, Győriné Nagy Mariann gyorskoriedző szerint Jászberény rövidpályás korosai is jó úton haladnak, sok a tehetség és több versenyzőjük meghívást kapott a válogatottba is.

Rusznyák Szilárda FÓKÁK edzője is eredményesnek tekinti az elmúlt idényt, több korosztályt versenyeztetnek, és ami örömteli számára, hogy nőtt a jégkorongozók száma.  

Hering Antala Műkorcsolya Szakosztály edzője pedig arról számolt be, hogy amost befejeződött szezont, kezdő évnek tekintik. A fedett jégpálya létrehozásával ezen túl már sokkal több időt tölthetnek jégen, így később már, versenyekre is lehetőségük lesz eljutni.

A rendezvény végén mind a három szakági edző valamint Antal Szilvia a jégpálya szervezője elégedetten nyugtázta a délelőtt eseményeit és reményüket fejezték ki, hogy ennek hagyománya lesz a későbbiekben is.

A fedett műjégpálya április végén bezárja kapuit. Az őszi szezon kezdetét augusztus végére tervezik.