Nem érdemes a falnak menni!

Szabó Tamás szerdán délelőtt a Neszűrben reagált az utóbbi idők Dalkia-ügyhöz köthető jobbikos támadásaira.

A polgármester hangsúlyozta, hogy sem a múltban nem foglalkozott pártpolitikával, sem a jövőben nem kíván nyilatkozni a témában, de a város érdekében kötelességének érzi ezúttal kivételt tenni.
Valamely gondolat attól nem válik igazzá, hogy azt sokszor, vagy nagyon hangosan emlegetik. Amennyiben tele van valótlan állításokkal és szubjektív adatokkal, az biztos, hogy nem lesz hiteles – mondta Szabó Tamás. „A véleményem az, hogy amiket Budai Lóránték állítanak, az teljes mértékben valótlan és nem helyén lévő dolog” – jelentette ki a polgármester. A város lakói pontosan tudják, hogy a kormányzati segítség mit jelentett Jászberény számára. Az ügy folyamatosan felszínen tartása és téves kommunikálása egyértelműen hibás döntés a város és a kormányzat kapcsolata szempontjából.

Pályázataink számos részében az önerőt az állam vállalta át ezzel is segítve településünket. Az elkerülő út, számtalan földterületi, termőföldi és ingatlan kérdésben párbeszéd szükséges az állam és a város között, ahol nem mindegy milyen hangulatban ülnek tárgyalóasztalhoz a felek. Józan ésszel gondolkodva világosan látható, nem érdemes a falnak menni, a közhangulatot szítani. A köszönetet ez a kormányzat ebben a kérdésben mindenképp megérdemli, teljesen felesleges és ártalmas mesterségesen negatív propagandát művelni. Természetesen a mindent kritizáló pártpolitikai célok világosak, de a város számára helytelen és káros ez a fajta hozzáállás.