Megállapodást kötött a JFC és a Budapest Honvéd

Április 8-án, a Jászberényi Polgármesteri Hivatal dísztermében sajtótájékoztató keretében írták alá azt a labdarúgásról szóló Partnerklubbi Megállapodást, ami a Jászberényi FC és a Bp. Honvéd között jött létre.

A Bp. Honvéd részéről jelen volt Gács Pál, a Kft. ügyvezetője és Domján Norbert szakmai vezető. A Jászberényi FC-t dr. Gottdiener Lajos elnök, Tóth János a felnőtt-, valamint Kis-Németh Albert, az utánpótlás szakág vezetője képviselte.
A két klub között kötött megállapodás szakmai és utánpótlás együttműködést takar, az utánpótlás alsóbb osztályaitól egészen a felnőtt csapatig bezárólag. Ennek értelmében szakmai képzéseken vesznek részt a JFC edzői a nagy múltú fővárosi klubnál. Ennek előzménye, hogy Kispesten már két éve eredményesen folyik egy holland alapokon nyugvó labdarúgó edzői és utánpótlásképzés.

A Kispesten működő akadémia az ország egyik legeredményesebben működő rendszere, amit hűen tükröz az, hogy az utánpótlás válogatott gerincét, a Honvéd játékosok adják.
A megállapodás értelmében a legügyesebb berényi fiatal futballisták lehetőséget kapnak arra, hogy a fővárosi gárda korosztályos csapataiban mérettessék meg magukat, ami számukra nyilvánvalóan előrelépés. A JFC elnöke szerint a képzést – mivel utánpótlás szinten létszámban nem olyan nagy a klub – ki szeretnék terjeszteni az egész Jászságra, azaz Jászberénybe kerülnének a környék ifjú focistái, innen pedig a legtehetségesebbek és a legszorgalmasabbak a Honvédnál köthetnének ki. E célkitűzés miatt vásároltak egy kisbuszt, hogy ne a szülők, hanem az egyesület biztosítsa bejárásukat a Jászság fővárosába egy-egy edzésre. Bár Jászberényben adottak a feltételek – két-két füves és műfüves pálya – de NB I-es játékosok képzését nem tudják vállalni, viszont a Honvéd e tekintetben is rendelkezik minden adottsággal.  

„A mi akadémiánk képzésében az a nagyszerű, hogy a terhelés-pihenés aránya egyensúlyban van. Azaz nem kell utazni sehová a gyerekeknek, minden egy helyen áll rendelkezésre a tanulást, a profi labdarúgó edzést, az étkezést és a pihenést is beleértve. Ez a biztos fejlődésük záloga.” – hangsúlyozta Domján Norbert szakmai vezető.

„Sok megkeresés érkezik hozzánk, így szerencsére van miből válogatnunk. Ebből is látszik, nem véletlen, hogy a JFC -vel kötöttünk megállapodást. Ennek fő oka az, hogy megfelelőek a körülmények, az edzők hozzáállása, szakmai tudása, azaz jó munka folyik a berényi klubnál.” – tette hozzá Gács Pál ügyvezető.

Ebből az együttműködésből meríthet a felnőtt csapat is. A Honvéd játékosai közül azok a fiatalok, akik még nem férnek be a NB I-es keretbe, a Jászberényi FC labdarúgócsapatában folytathatják pályafutásukat. Viszont azok a Jászberényből felkerült fiatalok sem járnak rosszul, akiknek nem sikerül beépülni a Honvédba, vagy más klubba, hiszen visszatérhetnek a berényi klubba és a megszerzett tudásukkal stabil csapattagok lehetnek. Példa erre Bálint Artúr, Lékó Gergő, Ludasi Martin és Szanyi Krisztián visszatérése a kecskeméti, illetve a pécsi akadémiáról.

„Négy éve működő klubunknak óriási eredmény ez a Partnerklubi Megállapodás, ami két évre szól ugyan, de ez kiegészíthető és bármikor meghosszabbítható. Mindenképpen azt szeretnénk, ha ez hosszú távra szólna.” – mondta el a sajtótájékoztató zárásaként dr. Gottdiener Lajos, a JFC elnöke.