A város ízletes ebédje

Április 3-án, vasárnap reggel hat órától főtt a híres, nevezetes Alföldi csipetkés gulyás a Margit-sziget szívében, Csányi Sándor gulyáskirály jóvoltából.

A Hagyományok-Ízek-Régiók védjegyes Alföldi csipetkés gulyás 130 kilogramm szürke marhahúsból, ugyanannyi burgonyából és 10 kiló csipetkéből készült. Az óriási, 500 literes bográcsban mintegy 800 adag gulyás rotyogott. Csányi Sándor elmondta, arra törekedtek, hogy pásztorételt készítsenek: gyorsan, egyszerűen és a szabad ég alatt.

Déli harangszóra már kígyóztak a sorok a bogrács előtt, amikor nagytiszteletű Mező István református lelkész megáldotta az ételt, s imájába foglalta a közösségi kapcsolatok ápolásának fontosságát. „Áldja meg Isten a város napi rendezvényt, Isten áldásában legyünk együtt! Aki ételt, italt adott, annak neve legyen áldott!”