Jól kezdték az áprilist birkózóink

Már megszokhattuk, hogyha a Száraz Tibor vezette Jászberényi Birkózó Club ifjú versenyzői valahol szőnyegre lépnek, nem jönnek haza üres kézzel. Ezt igazolják az utóbbi versenyeik is.  

Április 2-án rendezték Püspökladányban a Diák II. Kötöttfogású Diákolimpiát, ahol két fő képviselte a JBC -t, nem is akármilyen eredménnyel. A 26 kg-ban – ahol 16 birkózót jegyeztek – Bereczki Szabolcs igen rossz sorsolást kapott és első meccsén vereséget szenvedett egy nagyon technikás ESMTK-s birkózótól. Mivel ellenfele döntőbe jutott lehetőséget kapott a javításra a vigaszágon. Szabolcs élt is a lehetőséggel és magabiztos birkózással nyert a vigaszágon, így bronzérem lett a jutalma.

Tibi-Konor-Szabi.jpg

Száraz Tibor és tanítványai: Baráth Konor és Bereczki Szabolcs


A 36 főt számláló 42 kilósok között – ebben a korosztályában még csak első éves – Baráth Konor szintén nehéz sorsolást kapott, ám első három meccsén nagyon magabiztosan birkózott, szinte "legázolta" ellenfeleit. Az elődöntőben pontozással kikapott ESMTK-s ellenfelétől, majd a bronzmeccsen egy Vasasos birkózótól, így élete első Diákolimpiáján a nagyon értékes ötödik helyezést szerezte meg.

Kis Tibi Kecskemét.jpg

Kiss Tibor a dobogó 2. fokán…

Április 3-án a jászberényi birkózók "nehéz fiúja" Kiss Tibor lépett szőnyegre Kecskeméten a kadet, válogató versenyen. Tibor remek birkózással ezüstérmet szerzett a +100 kg-os súlycsoportban.


Április 5-én, az Érd Centrum birkózóversenyre is ellátogattak Száraz Tiborék, egy kezdő csoporttal, ahol a fiúk 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek.

 

Április 8-án az ESMTK-nál rendezték, a Diák I. Kötöttfogású Diákolimpiát, 276 ifjú birkózó részvételével. Itt Laky Levente volt érdekelt a jászberényi birkózók közül. Fortuna ezúttal sem állt a berényi birkózó mellé, mivel Levente a nyolcad-döntőben rögtön azzal a szombathelyi versenyzővel kezdett, akivel a kaposvári rangsorversenyen döntőzött. Levente ezúttal sem hagyott esélyt ellenfelének, és 1 percen belül technikai tussal nyert, amelyet további győzelmek követtek. Így a berényi csapat tehetséges versenyzője 2014 után, idén is diákolimpiai döntőt birkózhatott, ahol egy nagyon képzett hazai versenyző várt rá. Sajnos ezúttal elmaradt az újabb győzelem, pontozással a pesterzsébeti versenyző bizonyult jobbnak, így Laky Levente nyakába ezüstérem került a 69 kg-os súlycsoportban. Ezzel az eredménnyel továbbra is Ő vezeti az országos rangsort és készülhet az április végén, Karcagon rendezendő Országos Bajnokságra.

Laky Levente-jobb.jpg

Laky Lervente a dobogó 2. fokán....

Április 9-én Száraz Vivien is szőnyegre lépett. Nagycenken vett részt a Junior Női Rangsorversenyen, ahol aranyérmet szerzett a 72 kg-os súlycsoportban.