Nemes vetélkedés volt

Jászapáti Város Önkormányzata és a Városi Könyvtár és Művelődési Központ idén is megrendezte a városi Ki Mit Tud-ot.

Először 2013-ban, az évtizedekkel ezelőtt megrendezett Tavaszi Vasárnapok mintájára rendezték meg a Ki Mit Tud-ot, dr. Völgyi István, alpolgármester kezdeményezésére.
Az idei rendezvényre általános és középiskolai diákok, felnőtt lakosok és nyugdíjasok, 4 korosztályban nevezhettek, ének, zene, tánc, vers-prózamondás és egyéb kategóriákban. Jelentkezésüket március 1-ig (határidőig) közel ötvenen adták le a Városi Könyvtárban.

Az előselejtező két turnusban zajlott. Március 16-án versek, 17-én pedig a tánc, ének, zene és egyéb kategóriákban. Voltak, akik már előselejtező nélkül bejutottak a március 19-i (szombat) döntőbe, amit 14 órától tekinthettek meg az érdeklődők a Pájer Antal Művelődési Házban. A délután háziasszonya Kökény Gáborné volt.
A szakmai zsűri tagjainak sem és a versenyzőknek sem volt könnyű dolga. A zsűrinek 31 produkció közül kellett kiválasztani és díjazni a legjobbakat. A zsűri tagjai: Kökény Gábor (Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója); dr. Völgyi István (alpolgármester); Pallagi Imréné (Önálló Óvodai Intézmény vezetője és a Jászapáti Önkormányzat vallási, oktatási, kulturális és civilkapcsolatok bizottságának elnöke); Dr. Kádár Imréné (Rácz Aladár Zeneiskola tanára). A versenyzőknek pedig izgatottságot és „lámpalázat” legyőzve kellett kiállni a teltházas nézőközönség elé.

2016-04-06_00023.jpg

A délután folyamán hallhattunk verseket, énekeket, nótákat, zongora és hegedű darabokat. Láthattunk tornát, hip-hop-ot, táncot, cigánytáncot és egyéb produkciókat. A döntő legfiatalabbjai az óvodások voltak, a legidősebb résztvevő pedig a 70 éves Zagyi Gáborné volt, akit a zsűri a részvételért egy emléktárggyal jutalmazott meg.
A Ki Mit Tud díjazottjai arany, ezüst és bronz oklevelekben részesültek, korosztályaiknak megfelelően. Az oklevél mellett, a szóló fellépők könyvjutalmat, a csapatban indulók csokoládét kaptak, melyeket Farkas Ferenc polgármester nyújtott át.
Arany oklevélben részesült: Bécsi Sára Panna (vers), Zsuzses Adrián (ének), Béres Bálint (vers), Borbás Virág (vers), Berente Fanni (vers), Nagy Martin Gábor (vers), Farkas Erik (zongora), Viharrózsák „kicsik” (cigánytánc), Sárközi Kitti (vers).
Ezüst oklevélben részesült: Hip-Hop-Manók (hip-hop), Kéri Tibor (vers), Nagy Marcell Miklós (vers), Farkas Fruzsina (hegedű), Krem Lili (vers), Illés Bianka – Farkas Márió (cigánytánc), Viharrózsák „nagyok” (cigánytánc), Lil Stars (hip-hop), Katolikus iskola (sportpoharazás).

Bronz oklevélben részesült: Ritmikus gimnasztika (torna), Szénási Nikolett – Farkas Dorina (vers), Farkas Márk (zongora), Duka Vivien (tánc), Pozák Vanessza (tánc), Peták Dániel (vers), Kállai Ernő Martin (vers), Farkas Dávid – Farkas Erik (ének és zongora), Molnár Rózsa (vers), Seres Szebasztián (hegedű), Berdó Nóra –  Fehér Inez (hip-hop).