Töretlenül fejlődik a Ferro-Press

Március első szerdáján a délutánt a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft telephelyén töltötte a város képviselő-testületének java része Szabó Tamás polgármester vezetésével. A mostani a második látogatás volt az előző ciklusbeli után, amelyen a tulajdonos Birgés Tibor és munkatársai egyeztettek a város vezetésével.

A nem túl nagy időkülönbség ellenére szemmel látható a változás. Új csarnokokat húztak fel, a 122 ezer négyzetméteres telephelyen 56 ezer négyzetméteren folyik alkatrészgyártás. Az irodabeli tájékoztatót alapos gyárlátogatás „szakította meg”, így érzékelhető volt az új gépek és gépsorok beépítése is. A cég csak multinacionális partnerek beszállítója, 700 dolgozójával tavaly 60 millió euró bevételre tett szert.

Ehhez évente húszezer tonna anyagot használnak fel. Büszkék több mint 150 présgépükre, amelyek 20 és 630 tonna közötti kapacitásúak. CNC üzemük is a legkorszerűbb, automata gyártósorral az élen. Felületkezelésben két tonnás darabig 10 x 2 méteres méretig tudnak vállalkozni.

2016-03-16_00009.jpg

Közelről megszemlélhették a képviselők Dékány Norbert logisztikai vezető és Tóbi Judit projekt menedzser, valamint Birgés Tibor szakavatott kalauzolásával a szerelő kamrákat, amelyekben az autóipar számára is gyártanak termékeket. Büszkék a csőhajlító kapacitásukra és a hegesztő robotaik teljesítményére is a Kft vezetői.
A jövőt sejtteti, hogy a Gyomaendrődön felvásárolt kazángyárat áttelepítve, itt már áttervezett, műszakilag és látványát tekintve is korszerűsített vegyes tüzelésű berendezéseket gyártanak majd – az ottani négyezer darab helyett legalább tízezret évente. Jövőre már ezek a berendezések is energetikai igazoló csíkokkal kerülhetnek forgalomba, mint a hűtőszekrényeknél megszokott. Szemünk láttára változik a világ!

Táboros Márton értékesítési vezető multimédiás tájékoztatóját követően főleg arról esett szó, hogy miben tud a város segíteni a Ferro-Press Kft.-nek tervei, elképzelései megvalósításában. A találkozót fehér asztal mellett hangulatos, oldott beszélgetés zárta.