Legjobb négy csapat között a JRK

Mint azt korábban közreadtuk 1-1-re állt a Jászberényi RK – MTK Budapest találkozó a női röplabda NBI-ben. A két győzelemig tartó összecsapás 3. mindent eldöntő mérkőzését pénteken (03.18.) este játszották a Bercsényi úti sportcsarnokban.

Az első találkozóhoz képest sokkal többen kilátogattak a sportcsarnokba, hogy győzelemre segítsék a jászberényi női röplabda csapatot. Kellett is a bíztatás, hiszen az első játszma elején a fővárosi gárda ragadta magához a kezdeményezést és volt, amikor már hat egységgel is vezettek. Szerencsére ezen az estén semmit nem bíztak a véletlenre „lányaink” és a 7. játékos, azaz a hazai publikum biztatása mellett 16-16-nál befogták a vendégeket. Kisvártatva pedig, már a jászberényi vezetést mutatott az eredményjelző tábla lés ez kitartott a játszma végéig.

JRK_MTK_2.jpg

Pintér Andi egy megszerzett pontot követően… Fotó – Gémesi Balázs

A 2. negyedben pedig már végig a berényi csapat dominált és magabiztosan hozta ezt a játszmát. A 3. etapban kicsit megtorpantak ugyan a lányok, de a nézősereg óriási biztatása mellett szép lassan kezdtek elhúzni, és amikor 20-16-ot mutatott az eredményjelző, már minden szurkoló biztos volt a sikerben. Nem is kellett sokat várni, hiszen nem ismertek elveszett labdát lányaink és ezt a játszmát is megnyerték.

Jászberényi RK – MTK Budapest 3-0 (23, 13, 16)

JRK:Irena Misonova, Ivana Gardovic, Milica Krsztojevic, Pintér Andrea, Bleicher Nóra, Dragana Brkovic. Csere: Lékó Lilla (liberó), Takács Bernadett.

JRK_MTK_1.jpg

Örömtánc a győztes meccs után… Fotó – Gémesi Balázs

„Nem szeretnék senkit kiemelni, ez egy óriási CSAPAT győzelem volt” – nyilatkozta Deme Gábor vezetőedző röviden. Látszott rajta, hogy talán jobban „megviselte” a mérkőzés Őt, mint tanítványait. Ezzel a győzelemmel a Jászberényi RK a legjobb négy csapat között folytathatja a küzdelem sorozatot. A döntőbe jutásért a Békéscsabával kell megmérkőzniük. Az első összecsapás a „viharsarki” együttesnél lesz, hazai pályán pedig április 1-én lesznek láthatók lányaink, ami ezúttal egyáltalán nem áprilisi tréfának ígérkezik…