Elbukták a végjátékot a kosarasok

Az alapszakasz utolsó fordulóját játszották a kosárlabda bajnokság legmagasabb osztályában ma március 19-én, szombaton. Jászberényben a Pécs volt a vendég.

A vendégek nyugodtan készülődhettek az utolsó játéknapra, hiszen már korábban eldőlt, hogy a középszakaszban folytathatják a küzdelemsorozatot. A mi kosarasainknak pedig minden alkalmat meg kell ragadni, hogy győzelmet, sőt győzelmeket csikarjanak ki egy-egy találkozón. A mérkőzés előtt Soós Gábort köszöntötték, aki 100. alakalommal lépett pályára Jászberény játékosaként. Majd az alapszakasz utolsó meccsét régi ismerősünk Horti Gábor nyitotta meg, egy duplával. Ezt követően Caffey szórt be gyorsan két triplát és a társak segítségével egy 8-0-s rohamot produkáltak. A vendégek, mintegy 4 perc elteltével találtak ismét a kosárba, de ettől kezdve szép lassan zárkózni is kezdtek, és 10 perc leteltével már csak három (21-18) volt a differencia a két csapat között.

A kis szünet után az első támadásnál egy triplával azonnal egalizáltak Hortiék, de utána sebességet váltottak a mieink és Csirke Ferenc 33-26-nál kénytelen volt pihenőidőt kérni.

Sherman.jpg

Gémesi Balázs Sherman zsákolását örökítette meg…

Utána még Sherman zsákolása ugrasztott mindenkit talpra, de 37-28-as állástól kezdődően megtorpant a berényi gárda és most meg a vendégek nem kevesebb, mint 9-0-s produktuma, egált (39-39) is jelentett egyben. Ettől kezdve nagyon együtt haladt a két alakulat, ám a végét elrontották a fiúk és így, 41-42 állt az eredményjelzőn a negyedórás szünetben.

Alig hogy kezdetét vette a 2. félidő, a vendégek azonnal elengedtek egy trojkát és ezt a négypontos előnyt végig tartották a 3. etapban, azaz a záró negyed 59-63-nál kezdődött. Sherman 2+1 találatával már csak egy volt közte, de sokáig gólképtelen volt mindkét társaság. A „kosárcsendet” aztán Rakic törte meg egy triplával és máris 65-63 volt ide. Innentől fej-fej mellett haladt a két gárda még 77-75-nél mi vezettünk, ám innentől kezdve a pécsiek akarata érvényesült és a végén ők örülhettek, hogy győzelemmel zárhatják az alapszakaszt.

JP-TOP COP Jászberény – PVSK-PANNONPOWER 87-91

Jászberény: Caffey 21/9, Cohn 4, Horváth, Dramicsanyin 11/6, Sherman 34, csere: Cseh 6, Rakic 11/9, Soós-

Sajnos nem játszott jól a berényi csapat, Sherman 34 találatához, Caffey -t kivéve a többiek nagyon keveset tudtak hozzátenni. Folytatás a rájátszás alsóházában, ahol mind a három – Szeged, MAFC, Nyíregyháza – rivális együttes vereséggel zárta az utolsó játéknapot. Legközelebb április 6-án szerdán játszanak hazaipályán kosárlabdázóink. 

A részletes menetrend:

kosárlabda sorsolás.jpg