Megtették az első lépést…

Megkezdődött a rájátszás a női röplabda NB I-ben. Az alapszakaszban 4. helyen végzett Jászberényi RK – mint azt korábban is jeleztük – az 5. helyezett MTK együttesét kapta ellenfélül. Az első mérkőzést – nem kis izgalmak mellett – szombaton (03.12.) este játszották a Bercsényi úti játékcsarnokban.

Amikor korábban, – bajnoki meccsen az MTK volt a JRK ellenfele -, sima 3-0-s győzelmet arattak a lányok ellenük. Akik láttuk az akkori MTK-át, arra gondoltunk, hogy kényelmesen hátradőlve fogjuk végignézni a legjobb négy csapat közé jutás első mérkőzését is. Nos, elképzelésünk be is vált, de csak a meccs elején, hiszen nagy lelkesedéssel kezdtek Lékó Lilláék és kisvártatva 12-2 állt az eredményjelzőn. Egy időkérést követően azonban, kezdett magára találni a Hollósy László vezette fővárosi együttes és egyre jobban megközelítették lányainkat. De végül is sikerült 1-0-val térfelet cserélni.

A 2. etapban viszont alig akartunk hinni a szemünknek. Végig az MTK dominált és magabiztos játékkal kiegyenlítettek. Sajnos a 3. etap forgatókönyve ugyanaz marat. Azaz 3-4 egységgel vezetettek a fővárosiak a mieink pedig „csak” mentek az eredmény után. Sajnos be kell, hogy valljuk szinte egyik játékosunknak sem ment igazán. Sok nyitást rontottak és a sáncunk is sokszor igen „lyukas” volt, amit a többszörös válogatott Józsa Zsuzsanna könyörtelenül kihasznált. Deme Gábor becserélte Bleicher Rékátés Gregor Helgát valamintMilica Krstojevic-ot is, de ez sem segített. Így ez a menet is elúszott, azaz 2-1 az MTK javára.

A három perces szünetben úgy tűnik a Deme-Makai edzőpárosnak sikerült a lányokat „fejben” helyrerakniuk, hiszen az erőnléttel nem volt baj. Ez szép lassan látszódni is kezdett játékukon. Dragana Brkovicés Ivana Gardovic remek nyitásokat produkált, Irena Mishonova leütései pedig még jobban felpaprikázták az amúgy sem csüggedő publikumot. Ez az összhang visszatükröződtek az eredményjelző táblán is, ahol 2-2 állt a mindent eldöntő 5. játszma előtt.  

jrk-mtk 3.jpg

A döntő szett örömeinek egyike…(Fotó – Gémesi Balázs)

Szerencsére a lányok lelkesedése megmaradt az befejező etapban is. Ekkor már minden úgy történt, amire korábban számítottunk, azaz magabiztosan behúzták a döntő szettet és következhetett a vastaps.

Jászberényi RK – MTK Budapest 3-2. (22, -20, -17, 19, 8)

Női röplabda csapatunk győzelmével megtette tehát az első lépést a legjobb négy közé jutásért vezető úton. A visszavágót szerdán, március 16-án játsszák a fővárosban. Ha véletlenül veszítenének, akkor sincs gond, hiszen a mindent eldöntő mérkőzést ismét Jászberényben játszhatják. Bár erre Bleicher Nóra és Borsos Lili egyáltalán nem is gondol, mindketten egyöntetűen állították a mérkőzés után, hogy a fővárosban harcolják ki a továbbjutást. Így legyen…