Zagyvaparti fák

Tisztelt Városlakók! A Városi-Zagyva mentén húzódó fasor egyedeinek állapota az elmúlt évek során fokozatosan romlott, a fák balesetveszélyessé váltak. Viharos, szeles, csapadékos időjárási körülmények következtében a fákról hatalmas méretű ágak törtek le, illetve hasadtak ketté. A károsodás oly mértékű, hogy gyakorlatilag elkerülhetetlen a teljes faállomány letermelése, illetve a tervszerű pótlás megvalósítása.

A megvalósításra a város vezetése hároméves programot dolgozott ki, aminek az első üteme ez évben megkezdődött, és jelenleg is tart.
Az első ütemben tervezzük megvalósítani a Városi Zagyva Nagytemplomtól – Huszár úti hídig tartó szakaszán egy erőteljes tehermentesítő gallyazást, illetve az elöregedett, beteg egyedek cseréjét. Az eltávolításra kerülő fák pótlására, illetve a fasorban kialakult hézagok, üres részek kiegészítésére 10-12 cm törzsátmérőjű szomorúfűz facsemeték telepítése fog megtörténni.
A munkálatokat előre láthatólag – időjárástól függően – március hónapban tervezzük megvalósítani. A munkálatok során időszakosan lezárásra kerülnek a sétány azon szakaszai, ahol a tényleges munkavégzés folyik, emiatt kérjük a lakosság megértését és türelmét.

Jászberényi Polgármesteri Hivatal
Városüzemeltetési Iroda