Jól vizsgáztak a táncosok

A Lehel-Melody TSE kezdő növendékei nem csak tánctudásukról, hanem illemtudó viselkedésükről is számot adtak farsangi vizsgabáljukon.

A február végi vizsgabál délutánján Oláhné Molnár Anna, a Lehel-Melody TSE elnöke, művészeti vezetője és tanára köszöntötte a vizsgázókat és szüleiket, rokonaikat, valamint a fellépő táncosokat.
A légiesen bevonuló fiúk alkalomhoz illően csokornyakkendőben léptek a parkettre, oldalukon a szebbnél szebb ruhákban és hajkölteményekben pompázó lányokkal. Molnár Anna tanárnő elmondta, hogy a tánciskolában nem csak tánclépéseket tanulnak a gyerekek, hanem illemet is, az öltözködéstől a viselkedésen át az étkezési szokásokig. Ennek jegyében a vizsga előtt a táncospárok megajándékozták egymást. A lányok virágot, a fiúk édességet kaptak. Ebben az oldott hangulatban már könnyebben ment a bemutató is.

201603100022.jpg

A bemelegítő diszkó tánc után a kicsik country táncukkal idézték meg a vadnyugat hangulatát, majd az angolkeringő következett. A vizsgázók táncát a formációban versenyző táncosok bemutatója követte.

201603100023.jpg

A második részben latin hangulatban folytatódott a vizsgabál. A pörgős cha cha cha után a szamba, majd a lassúbb tempójú, romantikusabb rumba következett. A jive, mint a rock and roll versenytáncos változata megalappozta a twisthez a hangulatot, amit már nem csak egymással, de a szülőkkel is jártak a gyerekek. A jól teljesített vizsgabál végén a kezdő tánciskolások megkapták az igazolványaikat, majd a farsangi bulin folytatódott az önfeledt tánc.