Megtört a jég, idegenben is nyertek a kosarasok

A jászberényi futballisták Szpari elleni győzelme után, mintegy hatóra telt el és ismét egy nyíregyházi sportcsapat húzta a rövidebbet, azaz a jászberényi kosárlabda együttes is győztesen hagyta el a játékteret Nyíregyházán.  

A sereghajtó jászberényi kosarasok vezetőedzője azt nyilatkozta az Atomerőmű elleni vesztes meccs után, hogy ilyen játékkal le kell győzniük Sitku Ernő legénységét saját pályájukon. Úgy tűnik Szrecsko Szekulovics ezúttal jól kalkulált.

Igaz ugyan, hogy a hazai gárda kezdte a pontok gyártását, de érkezett Horváth menetrendszerinti triplája, majd nagyobb sebességre kapcsoltak a többiek is. Sherman jól bevált szokását, azaz a palánk alatti pontszerzését Nyíregyházán is jól kivitelezte, és ha négy ponttal is, (16-20) de Dramicsaninék vezettek 10 perc után. A folytatásban fej-fej mellett haladt a két gárda, nem tudott egyik fél sem meglépni a másiktól. Szerencsére régi-új játékosunk Rakics is behintett egy trojkát és így még egy ponttal, azaz öt (32-37) differenciával zárták kosarasaink az első félidőt.

Az első húsz perc forgatókönyve érvényesült a nagyszünet után is, továbbra is szoros volt a meccs, de előnyüket nem tudták növelni Horváthék. Sőt már csak mindössze három (51-54) egységgel vágtak neki az utolsó etapnak. Természetesen így továbbra is nyílt maradt a meccs, hiszen a három különbség kosárlabdában semmit nem jelent. Így is volt, mert 62-62 –nél beérte vendégét a nyírségi gárda, azaz kezdődött minden előröl. Innen aztán igen izgalmassá vált az alsóházi rangadó. Szerencsére Rakics keze ismét aranyat ért, a házigazdák pedig hibáztak, így ötpontos győzelmet könyvelhetett el a jászberényi együttes.

MARSO Nyíregyháza – JP-TOP COP Jászberény 69-74 (16-20, 16-17, 19-17, 18-20)

JKSE:Caffey 5/3, Rakics 17/6, Horváth Á. 3/3, Dramicsanin 6/3, Sherman 29. Csere: Cohn 14, Soós -, Cseh -.

Megtört tehát a jég, idegenben is győzni tudott a Szrecsko Szekulovics által irányított berényi együttes és ezzel be is érték az előttük álló Nyíregyházát. Viszont a visszavágás kisebb különbséggel zárult, mint a hazai vereség, így továbbra is előnyt élvez a nyírségi alakulat.

Alig négy nap és újabb nagy csata vár a berényi legénységre. Szerdán este – kezdés 19,00 óra – az a Zalaegerszeg érkezik Jászberénybe, amelyet régi ismerősünk, Bencze Tamás dirigál. Mivel vezetésével több élcsapatot is legyőztek, ők számítanak a berényi meccs esélyeseinek.