Győzelemmel zárta az alapszakaszt a JRK.

A sereghajtó Albrecht-MVSC-MVSI ellen játszotta a Jászberényi Röplabda Klub az NB I-es női bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzését. A mieink hatalmas erőfölényben voltak, ami az eredményben is megmutatkozott!

Csapatunk múlt hétvégi, TFSE elleni győzelmével eldőlt, a mieink a 4. helyen zárják az alapszakaszt. A rájátszás előtti utolsó fordulóban pedig az a Miskolc látogatott városunkba, amely gárda a találkozó előtt úgy állt az utolsó helyen a tabellán, hogy egyetlen győzelmet sem tudott felmutatni.

            A mieink voltak tehát az összecsapás egyértelmű esélyesei és már a meccs első pillanataiban látszott, nem ezen az estén fog borulni a papírforma. Történt ugyanis, hogy már az első szettben is – amikor még az alapemberek jutottak szóhoz – lehengerlően röplabdáztak a hazaiak. Hihetetlen tudásbeli különbség volt a felek között és örömteli volt látni, hogy Deme Gábor játékosai rendkívül motiváltak voltak és a jelentős előny birtokában is nagyon hajtottak. Ezt olyan jól tudták megvalósítani, hogy 5-3 után nem is kaptak pontot a berényiek

_MG_4092_GB.jpg

            A második szettben aztán Kovács Fatime, Gregor Helga, Takács Bernadett, Milica Krstojevic és – liberóként – Bertók Bettina is bizalmat kapott az edzői stábtól. Ez a lépés kiváló döntésnek bizonyult, hiszen a cserejátékosok ugyanakkora elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe, mint tették ugyanezt a kulcsemberek. Mindannyian bebizonyították, jó gondolkodású, ambiciózus sportolók, akik képesek megragadni a lehetőséget. Ez volt a miskolciak pechje, hiszen ezáltal a második játszmában is óriási verést kaptak.

            A harmadik játékrészben aztán Kocsmár Karola részére is játéklehetőséget biztosított Deme Gábor, vagyis a JRK teljes kerete pályára léphetett ezen a találkozón. Az addig tapasztalt lelkesedés a továbbiakban sem lankadt – örömteli volt látni, hogy a jelentős előny dacára is nagyon hajtottak a minél jobb eredmény és játék érdekében a Zagyva-partiak. Sportemberi kvalitásaikról tanúbizonyságot tettek a berényiek, ugyanakkor a vasutasok is tiszteletet érdemelnek, amiért ebben a nehéz helyzetben is igyekeztek helytállni.

            Végül három nagyon magabiztos játszmagyőzelemmel a meccset is megnyerték a mieink. Jövő héttől azonban sokkal komolyabb feladat vár a Jászberényi Röplabda Klubra, hiszen kezdődik a felsőházi rájátszás! Az ellenfél az alapszakaszt 5. helyen záró MTK Budapest lesz, s a két győzelemig tartó párharc első ütközete március 12-én (szombaton) 18.30-tól lesz Jászberényben. A négy közé jutásért vívandó csatározásokon nagy szükség lesz a szurkolói támogatásra!

Jászberényi Röplabda Klub – Albrecht-MVSC-MVSI: 3:0 (3, 9, 7).

Jászberényi Röplabda Klub: Pintér Andrea, Ivana Gardovic, Dragana Brkovic, Borsos Lili, Irena Mishonova, Bleicher Nóra. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Kovács Fatime, Gregor Helga, Takács Bernadett, Milica Krstojevic, Kocsmár Karola, Bertók Bettina (liberó). Vezetőedző: Deme Gábor.

Albrecht-MVSC-MVSI: Egri Klaudia, Kocsis Zsófia, Szajkó Tímea, Kiss Emese, Nagy Zsanett, Kiss Vivien. Csere: Zsofnyák Márta, Urbán Daniella Zsófia, Dömsödi Tamara. Vezetőedző: Kerekes Attila.

Deme Gábor (JRK): „Ennek a mérkőzésnek az volt a lényege, hogy nyerjünk. Háromhetes ciklusban készülünk, ez is egy állomása volt a felkészülésünknek. A következő edzéseken oda kell majd tennünk magunkat és gőzerővel készülünk a szombati mérkőzésre. Fontos volt, hogy ezen a mérkőzésen azok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak. Abból lehetett látni, hogy komolyan vették a lányok ezt a meccset, hogy minden labdáért elmentek és visszahozták bravúrosan, nem adtak ingyen pontot az ellenfélnek.”

Kerekes Attila (Miskolc): „Voltak olyan játékelemek, amikor meg kellett volna oldani egy-egy szituációt, mi viszont rengeteg buta megoldást választottunk. Egyértelműen sokkal jobb csapat a Jászberény, nem nagyon tudtunk mit kezdeni ellene. Fogadásból kellett volna több pontot szereznünk, erre sok lehetőségünk is volt – sajnos -, de nem tudtunk kellőképpen élni ezekkel. Nem lesz könnyű, de nem fogjuk feladni, amíg van esélyünk, megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat.”