Jobb volt a listavezető

A Kosárlabda NBI A listavezetője és sereghajtója találkozott szerdán este Jászberényben, azaz városunk kosarasai Paks együttesét látták vendégül. 

Dacolva a hétköznap rendezett meccsre elég sokan kilátogattak a kosárlabda mérkőzésre. Aminek legelején azt láthatta a publikum, hogy center nélkül, viszont a régi harcostárssal a soraiban kezdett a hazai gárda. A Szombathelytől kölcsönvett Miljan Rakics kapott ugyanis bizalmat honfitársától,Szekulovics mestertől. Jó két perccel a kezdés után kezdtük kellemetlenül érezni magunkat, mert 7 találat állt az ASE mellett a berényi nullával szemben. Szerencsére aztán Rakics ezt megunta – és úgy, mint a régi szép időkben – beszórt egy triplát. Majd Dramicsanin is hozzátett egy ilyet, sőt a többiek is és máris 20-20 állt az eredményjelzőn tízperc elteltével. A második negyed szintén nagyon szoros volt, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett 3-4 ponttal, de elhúzni nem sikerült egyik alakulatnak sem. Így nem meglepő, hogy ez a negyed is, és így az első félidő is döntetlennel (50-50) végződött. Főleg a három pontot érő dobások értek célba, hiszen a hazai oldalról 7, míg a vendégek részéről 9 hullott a kosárba.

_MG_3091_GB-2.jpg

                Miljan Rakics újra Jászberényben

Az első játékrészben tehát egyáltalán nem látszott meg a táblázaton elfoglalt hely a két csapat között. A nagyszünet után, pedig egyre jobban, hiszen már nem ültek ilyen sűrűn a triplák, főleg hazai részről, így egyre jobban magára talált az Atomerőmű és az utolsó negyed már 62-71-es állásnál kezdődött. A kilencpontos előny birtokában még inkább bátrabb lett a paksi gárda és biztosan gyűjtötte be 17. győzelmét, és természetesen továbbra is a táblázat tetejéről néz vissza a vetélytársakra.

JP-TOP COP Jászberény – Atomerőmű SE 80-92

JKSE: Cohn 17/6, Rakics 13/3, Horváth Á. 13/9, Soós -, Dramicsanin 12/6 Csere: Sherman 18, Caffey 4, Cseh 3/3

„Nem véletlenül áll az első helyen az Atomerőmű, s ezt bizonyította Jászberényben is. Mi, ha így tudunk játszani a hétvégén, Nyíregyházán, akkor esélyünk lesz a győzelemre” – mondta a meccs végén Szrecsko Szekulovics, a JKSE vezetőedzője. Igazán ránk férne, ha a mester szavai valóra válnának…