Életmentés a Nagykátai úton

Február 27-én este 18 órakor kezdték meg 12 órás szolgálatukat a Jászberényi Városrendészeti Csoport Mezei Őrszolgálatának tagjai. Arról, hogy mi rendkívüli történt, Gazsi Péter csoportvezető tájékoztatta lapunkat. Szolgálatuk megkezdését követően a Nagykátai úton haladtak szolgálati gépjárművükkel a városból kifelé, amikor a 75-ös kilométerszelvénytől kb. 100 méterre a kerékpárút mellett a fűben egy személyt vettek észre a sötétben. A mezőőrök megálltak és odamentek a földön mozdulatlanul fekvő személyhez. A férfival megpróbáltak kommunikálni, de nem reagált a kérdésekre. A férfi többszöri kérdésre és mozgatásra magához tért, de csak összefüggéstelenül tudott beszélni, szemmel láthatóan alkoholos – vagy más kábító hatású szer – befolyásoltság alatt állt.
A szemei fel voltak akadva és a többszöri lábra állítási próbálkozások sem vezettek eredményre. Ezután értesítették a Mentőszolgálat munkatársait, akiknek a kiérkezéséig a férfi mellett maradtak.
Feltételezhető, hogy a férfi segítség nélkül nem tudott volna a megtalálásának helyéről önállóan elmozdulni, így az estét kint kellett volna töltenie. Azonban egy ilyen kint töltött éjszaka februárban könnyen kihűléshez vezethet.