Értékes három pont Hatvan ellen

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjában a 2. fordulót bonyolítják a hétvégén. A kazincbarcikai rajt után hazai közönség előtt mutatkozhatott be a jászberényi futballcsapat, mégpedig a jó erőkből álló, 5. helyen tanyázó, Hatvan ellen.

A berényi játékosok fekete karszalagot viseltek a mérkőzésen, a kezdés előtt pedig minden jelenlévő 1 perces néma csenddel emlékezett a Jászság legkiválóbb futballistájára, utánpótlás edzőjére, Ládi Józsefre, akit a napokban ezrek kísértek utolsó útjára. 

Majd a pályán körbenézve azt láthattuk, hogy az előző heti kezdőcsapatból két berényi fiatalember is hiányzott, mivel „besárgultak” az első játéknapon, így civilben nézhették a mérkőzést. Szanyi Krisztián az 5. lap után, Lékó Gergő pedig a nyitónapon összeszedett két sárga után töltötte kényszerpihenőjét a játéktéren kívül. Szerencsére a „hosszú kispad” adta lehetőség miatt Igor Nicsenko vezetőedzőnek nem kellett a fejét törnie a helyettesítések kapcsán. A sok eső miatt a műfüvön rendezték a mérkőzést így nem a mély pálya talajával, hanem egymással kellett a két csapatnak megküzdenie. Az első negyedóra a szokásos tapogatózással kezdődött, amit húsz perc elteltével meguntak a berényiek. Lukács Richárd remekül futott el a jobboldalon és beadásából a lendületből érkező ifjú Nicsenko megszerezte a vezetést, 1-0. Továbbra is a berényi alakulat dominált a pályán, de a szünetig már nem esett több gól.

A második játékrész elején nagyon úgy tűnt, hogy a játékosok lélekben még az öltözőben maradtak, hiszen ellaposodott a játék mindkét oldalon, a kapusok is csak messziről figyelték az eseményeket. Később aztán javult az iram főleg hazai részről, de a kapu előtt megállt a tudomány, szerencsére a hatvaniak kontrái is elhaltak Miski kapuja előtt. Így nem is meglepő, hogy az első igazi lövést egy hátsó védő, a berényi kapitány Mile engedte el, 20-22 méterről, ami egy jó 20 centivel ment csak fölé. Majd Kovács Dániel erőből belőtt szabadrúgása egy védőről megpattanva csattant kapufán.  Már úgy nézett, ki hogy egygólos lesz a meccs, hiszen a játékvezető is sűrűn nézett órájára. Bizonyára a vendégek is a sípszóra vártak és közben „elszórakoztak” egy átadást. Erre csapott rá a csereként beállt Ludasi Martin, majd átgurította Nicsenko elé a játékszert, aki estében bepofozta azt a hálóba.  

Jászberényi FC – FC Hatvan 2-0

JFC:Miski Zoltán -Lukács Richárd, Páles Tamás, Mile Krisztián, Sorecz Szabolcs – Kovács Dániel, (Ludasi martin) Ulvicki Mihály, Tisza Kálmán, Kis Róbert, – Ponczók Csaba, (Litkei Barna) és Igor Igorjevics.

„Értékes három pontot szereztünk egy erős Hatvan ellen, gratulálok a fiúknak” – mondta a mérkőzés után röviden és tömören a JFC elnöke, Dr. Gottdiener Lajos. Remélhetőleg ezt nyilatkozza majd az Elnök úr a következő vasárnap délután is, amikor véget ér a JFC mérkőzése, amit a DVSC „fiókcsapatának” vendégeként játszanak majd.