Vizit a Lehel Uszodában.

Az elmúlt héten részletesen beszámoltunk arról, hogy felújítás után újra üzemel a jászberényi fedett uszoda. A megnyitón elhangzott, hogy 200 millió forint körüli összegre rúgott a felújítási tétel, amit a város vezetése uniós- és állami finanszírozásból oldott meg. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy a fürdő vezetője és főleg a látogatók, mennyire elégedettek az újjávarázsolt létesítménnyel.

 Kovács Károly az uszoda vezetője elmondta, hogy újra a régi kerékvágásban folyik az élet a létesítményben. Hamar híre ment a felújítás utáni megnyitásnak és egyre többen keresik fel kedvelt a fürdőhelyüket.Teljes egészében megújult a faszerkezet az un. főtartókat és a kereszttartókat is beleértve. Az építmény város felöli részén – ahol régebben egyéb kiszolgáló helyiségek voltak – egy pihenősziget lett kialakítva. Ezzel, sokkal világosabb és tágasabb tér tárul a fürdőzők elé. A vendégek komfortérzetét mindenképpen javítják azok a pihenőágyak is, amelyek itt kaptak elhelyezést. A fürdővezető örömét fejezte ki, hogy a kilátogatók nagyon jó véleménnyel vannak a felújított uszodáról. 

Rögtön kiderült, hogy a fenti kijelentés valóban helytálló, hiszen két törzsvendég is csupa jó véleménnyel szolgált. -„Rendkívül jól érzem magam, már alig vártam, hogy megnyíljon, hiszen én, ha tehetem, minden másnap kijárok, sőt néha még az esti órákban is visszajövök. Minden nagyon szép, minden nagyon jó és nagyon szeretném, ha ez az uszoda nagyon sokáig rendelkezésünkre állna. Én úgy érzem világosabb is lett és a vendégek egy-egy táv leúszása után, pihenni is tudnak az új műanyag ágyakon. Igaz ugyan, hogy késő délután úszóedzések folynak, de ezt is nagyszerűen megoldották, hiszen mindig hagynak számunkra egy-két sávot a medencében és így nincs fennakadás.” – mondta el Balogh Józsefné.

Szívós Mária szintén a törzsvendégek közé tartozik ő is hasonló véleménnyel volt a felújítással kapcsolatosan. Azon túl, hogy tágasabb lett az építmény a víz is nagyon kellemes számára, és ami a lényeg, nagyon tiszta. Ő is jónak tartja a pihenőágyak beállítását és azt is, hogy egy-egy félórára továbbra is igénybe vehetik a külső részen lévő termálvizes medencét. 

Kovács Károly fürdővezető elmondta még, hogy ebben az évben páraelszívó berendezést is fognak felszerelni. Ez a faszerkezet páramentesítését fogja szolgálni és egy bizonyos hűtőfunkciót is el fog látni, ami nagyban hozzájárul majd a felújított létesítmény minél további állagmegőrzéséhez. A felújítással a belépő díjak nem emelkedtek és továbbra is a megszokott időpontokban várják az úszni vágyókat.