Éjszaka a jégpályán

A Magyar Jégkorong Szövetség első alkalommal – a már sikeres fürdők és múzeumok éjszakája mintájára – január 23-án, Jégpályák Éjszakája címmel sportrendezvény megszervezésére invitálta országszerte a jeges létesítmények üzemeltetőit. A Szövetség felhívásához Jászberény is csatlakozott.

A Jégpályák Éjszakája programja országszerte összesen 41 létesítményben zajlott. Az apropót az a tény adta, hogy 85 évvel ezelőtt január 23-án jegyezték be a Magyar Jégkorong Szövetséget az európai szervezetek közé. A jászberényi program este 20 órakor kezdődött. Elsőként a Jászberényi SE műkorcsolya szakosztálya tartott rövid bemutatót, majd a jégpálya több pontján ki-ki a saját ízlése szerint választhatott magának elfoglaltságot. Lehetett jégkorongot „lövöldözni” Sárközi György hoki-kapusnak.
A másik oldalon akadálypályákon múlatták az időt az ügyesebb gyerekek, bár a felnőttek is kipróbálták néhányan mire képesek. Volt, aki a zeneszó mellett békésen korcsolyázott párjával a jégpályán körbe-körbe. Később jégdiszkó kezdődött, ami alatt egészen hajnal egy óráig korcsolyázhattak a jászberényi a fedett jégcsarnokban.