Alaposan visszavágtak az MTK -nak.

 

Január 22-én (pénteken) a közvetlen rivális MTK Budapest gárdáját fogadta a Jászberényi Röplabda Klub, s csapatunk zseniális játékkal rendkívül fontos három ponttal gazdagodott!

Már a mérkőzést megelőző bemelegítéskor érezni lehetett, ez az este különleges lesz. Deme Gábor, a mieink vezetőedzője a szokásosnál feszültebbnek tűnt, ami persze a nagy tét ismeretében cseppet sem volt meglepő. Emellett a berényi lányokon is látszott, tökéletesen átérzik ennek a mérkőzésnek a jelentőségét és hihetetlen győzni akarás tükröződött a Jászberényi Röplabda Klub játékosainak tekintetéből.

Ezek után Pintér Andrea sáncával és leütésével, Bleicher Nóra leütése révén villámrajtot vett és szinte pillanatok alatt 4-1-es előnyre tett szert csapatunk, majd Irena Mishonova potyalabdájával és leütésével már 10-3 állt az eredményjelzőn. A játszma első felében összegyűjtött jelentős előnnyel kiválóan sáfárkodtak Deme Gábor játékosai, s Ivana Gardovic és Bleicher Nóra újabb pontjaival 19-13-ra alakult az eredmény. Szembetűnő volt, hogy a nyitó szettben a JRK minden tekintetben a budapesti gárda fölé kerekedett, többek között a sánc is kiválóan teljesített. Ennek ismeretében pedig cseppet sem volt meglepő, hogy Irena Mishonova ejtésével eldőlt, az első játszma a mieink sikerével zárul.

A találkozóra szokás szerint szép számmal kilátogató szurkolók tehát elégedetten tapsolhattak és kiváló hangulatot is teremtettek a mieink folyamatos buzdításával, ennek ellenére a második játszma kiélezettebb játékot hozott. 4-4 után ugyan – többek között – Borsos Lili leütése és Irena Mishonova sánca, vagy épp Dragana Brkovic pontja révén már 15-9 is vezettek Lékó Lilláék, mégsem nyugodhattak meg a berényi érzelmű drukkerek. Hollósy László, az MTK Budapest vezetőedzője ekkor ugyanis időt kért, ami után Józsa Zsuzsanna hálón megpattanó szervájával 17-17-re ki is egyenlített a vendéggárda. Deme Gábor szakmai utasításai ellenére sem tudott újra elszakadni vetélytársától a Berény, így Szűcs Kinga leütésével és Bleicher Nóra pontatlan támadás-befejezése révén, 24-23-nál az MTK jutott játszmalabdához. Ezt követően Irena Mishonova leütése és ejtése révén a mieinknél, majd Tamara Kmezic leütése és Kilyenfalvi Zsófia ászával a vendégek is egy labdányira kerültek a játékrész megnyerésétől, de Irena Mishonova ászával – amely komoly vitákat váltott ki Hollósy Lászlóból és csapatából – végül a második szettet is a jászberényiek nyerték meg.

A lélektanilag különösen lényeges berényi diadal után a harmadik szettben mindent egy lapra tett fel az MTK és 5-2-re vezetett is. A folytatás azonban egyre inkább ismételten a Zagyva-partiakról szólt: Pintér Andrea szervájával, Irena Mishonova és Borsos Lili leütéseivel és Borsos Lili nyitásával 15-9-es előny is alakult ki a felek között. Ismét nagyon összpontosítottak Dragana Brkovicék és ha már a JRK feladóját említettük, a kiváló csapategységet jól mutatja, hogy a Gaga becenevű játékos sokszor magyarul irányította társait. A játékrész folytatásában aztán egyre inkább riválisa fölé nőtt a Jászberényi Röplabda Klub és az MTK Budapest elkeseredett kísérletei dacára végül Dragana Brkovic sáncával győztek is a mieink a negyedik hely megszerzése szempontjából kulcsfontosságú összecsapáson! A JRK játékosai és edzői tehát fantasztikus sikert értek el, mindannyiuknak jár a gratuláció!

A párharc krónikájához tartozik még, hogy csereként szóhoz jutott, így csapatunkban debütált a frissen szerződtetett bosnyák center, Milica Krstojevic, valamint pályára lépett Takács Bernadett is.

Jászberényi Röplabda Klub – MTK Budapest: 3:0 (18, 26, 18).

Jászberényi Röplabda Klub: Borsos Lili, Irena Mishonova, Ivana Gardovic, Pintér Andrea, Bleicher Nóra, Dragana Brkovic. Liberó: Lékó Lilla. Csere: Takács Bernadett, Milica Krstojevic. Vezetőedző: Deme Gábor.

MTK Budapest: Kmezic Tamara, Szűcs Kinga, Hackl Szilvia, Török Kata, Papp Orsolya, Lutter Liza. Liberó: Nagy Fanni. Csere: Ciric Marija, Kilyenfalvi Zsófia, Petőváry Panni, Timár Edit. Vezetőedző: Hollósy László.

Deme Gábor (JRK): „Egy hét alatt három nagyon fontos meccset játszottunk és mérlegelnünk kellett, hogy hol tudunk nyerni. Azt gondolom, jól döntöttünk, hogy a nyíregyházi és az MTK elleni mérkőzést vettük célkeresztbe. Mindkét csapat nagyon komoly játékerőt képvisel, úgyhogy nagyon büszke vagyok rá, hogy meg tudtuk őket verni. Minden mérkőzésen van egy hullámvölgyünk, ami általában a második szett körül jön ki, valamint ebben a periódusban az ellenfél is egyre jobban játszott. Ekkor szerencsénk is volt. A csapat egyre nagyobb kohézióban van, egyre jobban játszunk együtt. Emellett ne felejtsük el, hogy vannak a kispadon olyan játékosaim, akiket be tudok vetni és ez azért motiválja a pályán lévőket. Nem akarok még a negyedik hellyel foglalkozni. A jövő héten szeretnénk a Békéscsabát megcsipegetni, aztán pedig a Kaposvárt kötelező legyőznünk.”

Budai Levente