Győztek a lányok Nyíregyházán

Az elmúlt pénteken Nyíregyházán vendégszerepelt a Jászberényi Röplabda Klub és női csapatunk rendkívül értékes három ponttal gazdagodott.

Szabolcs megye fővárosának csapatával az utóbbi időben mindig ádáz küzdelmet vívtak lányaink és az előzetes esélylatolgatás alapján, erre ezúttal is jó esély mutatkozott. Ám ezúttal nagyon összeszedetten és koncentráltan játszott Deme Gábor csapata, amely már az első percekben tudatosította az ellenfélben, hogy vendégként is a három pontért érkezett. Főleg Irena Mishonova leütései ültek sorozatosan a házigazdák térfelén és egyre nőtt a különbség, (11-6). Majd Pintér Andrea is borzolta a kedélyeket leütéseivel, s az egész csapat kiválóan dolgozott. Így nem volt kérdéses az első szett megnyerése.

A meccs fontos eleme volt, hogy csereként játéklehetőséget kapott Takács Bernadett is, aki jól szállt be a játékba és társaihoz hasonlóan jó formát mutatott ebben a periódusban. A folytatásban is két-három ponttal vezettek a mieink, de aztán 19-19-re egyenlítettek a nyíregyháziak, sőt 22-20-ra már a vendéglátó vezetett. Habár igyekeztek a mieink kikecmeregni a gödörből, de ez nem jött össze, így 1-1 –re alakult az állás.
Az elbukott szett után kiélezett játékot hozott a 3. játszma eleje, de később aztán Ivana Gardovic sánca és Borsos Lili, valamint Irena Mishonova leütései révén már 18-13-as jászberényi vezetés állt a falitáblán. Majd továbbra is többször jászberényi pont követett és máris 2-1 ide. A vezetés tudatában valósággal villámrajtot vett a JRK és a tetemes fölény birtokában még nyugodtabban játszhattak az addig sem igazán idegeskedő röplabdázóink, aminek köszönhetően 12-5-re alakult az eredmény. Később 19-11 volt az állás és innentől már egyenes út vezetett a játszma és egyben a mérkőzés megnyeréséhez.

Fatum-Nyíregyháza – Jászberényi Röplabda Klub 1-3

– Nagyszerűen játszottunk, végig kontroll alatt tartottuk a meccset. A második szettben sajnos jött a szokásos rövidzárlat, amivel odaajándékoztunk egy szettet. De végül is megérdemelten nyertünk, Nyíregyháza otthonában győzni nagyon nagy teljesítmény. – mondta a mérkőzés után Deme Gábor vezetőedző.

Folytatás január 22-én, pénteken, amikor az MTK lesz a vendég Jászberényben. Kezdés: 18.30-kor.